Motociclisme

Un campionat a una volta

Motociclisme. GP del País Valencià. Moto 3. Tot a punt perquè Àlex Rins, Luis Salom i Maverick Viñales es juguin el títol en una cursa que, com totes, es preveu que es decideixi per mil·lèsimes

La matinal de curses a Xest –ahir la gentada era fenomenal i per avui no queden entrades, fet que significa que unes 100.000 persones ompliran les grades– s'obrirà amb la cursa que decidirà el campió del món de la categoria petita.

Tres pilots en lluita per un títol i tots tres depenent només d'ells: qui guanyi serà campió del món. Pocs desenllaços amb més ingredients. Ha estat el pa de cada cap de setmana i ahir en els entrenaments va ser el mateix, les mil·lèsimes semblen l'únic factor que s'interposarà entre Àlex Rins –vuitena posició preferent del curs per a ell, nou sostre en Moto 3 superant les set de Sandro Cortese de l'any passat–, Luis Salom i Maverick Viñales.

El pilot barceloní va ser el que, lleugerament, va demostrar que ha trobat un millor ritme, però amb un marge gairebé imperceptible respecte als seus rivals. Salom, que ahir va tenir problemes en el canvi, i Maverick, tenen tan clar com Rins que, llevat d'una caiguda, difícilment res no es decidirà fins que s'entri en la 24a volta, la darrera programada. I aleshores, qui millor hagi estudiat els altres, qui més acuradament trobi els punts d'avançament –Mack, per exemple, ha mirat molts vídeos– més tindrà de guanyat.

Tots tres tenim un ritme molt semblant, i penso que la cursa no es decidirà fins a l'última volta
Maverick Viñales
La cursa serà especial i molt bonica per al públic. I jo estic content perquè tenim les coses clares
Luis Salom
Tenim ritme per a la cursa i hem fet una bona feina tot l'any. Ara només cal que els nervis no ens traeixin
Àlex Rins

Pol Espargaró, intractable a Moto 2

“Estic en un moment molt dolç, gaudint de cada minut que passo sobre de la moto. És una passada veure el circuit així.” Les paraules de Pol Espargaró després de fer la seva setena posició preferent de l'any són les d'un home feliç, d'un campió del món que pilota punyent però segur. El pilot de Granollers, que avui anirà a cavall per última vegada d'una Moto 2 –en principi, no serà fins dimarts que pujarà a la seva Yamaha M1 de l'equip Tech 3 que pilotarà l'any vinent– va dominar gairebé en tot moment la qualificació d'ahir a la tarda, sent l'únic pilot que va baixar de l'1:35 i, igualment, l'únic capaç de rodar amb relativa comoditat en els 1:35 baixos. L'acompanyaran a la primera fila Simone Corsi i Jordi Torres, que tot i anar amb crosses per culpa de la cremada al peu que es va fer al Japó, va estar en possessió del segon millor temps durant força estona. Quart, però a punt per acabar la seva etapa a l'equip de Sito amb un podi, Tito Rabat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)