Ral·lis

Ogier confirma, Bouffier sorprèn

Ral·lis. El vigent campió imposa la seva llei a Montecarlo, però un pilot privat supera tota la resta de pilots oficials del mundial

Fa tot just dos mesos, Sébastien Ogier va rematar el mundial del 2013 amb la victòria a Gal·les, i ahir va començar la conquesta del seu segon títol mundial amb el triomf a Montecarlo, la primera cita del WRC del 2014. El marge de la victòria podria fer pensar que el domini del pilot de Volkswagen va ser irresistible, però el francès va haver de suar la cansalada: dijous passat, després del tercer dels quinze trams de la prova, Ogier era el novè de la general, a gairebé un minut i mig del líder, el sorprenent Bryan Bouffier, que conduïa un Ford privat. Com sol ser habitual a Montecarlo, la munta dels pneumàtics determinava la sort dels corredors, amb diferents combinacions de neu, gel, pluja i fang sobre les carreteres. Però Ogier es va refer i divendres va assolir el lideratge amb una actuació “de primera”, tal com la va definir el seu cap, Jost Capito. Ara bé, el veritable heroi va ser Bouffier, que, contra tot pronòstic, va saber aguantar el segon lloc fins al final. “Ha estat un resultat perfecte”, va dir el francès, l'únic capaç de fer perdre la son a Ogier.

L'última etapa incloïa dues passades pel mític Col de Turini, però la segona –ja de nit– es va haver de suspendre per l'acumulació de 20 cm de neu dalt del port. Quedava l'últim tram, el Power Stage, i plovent a bots i barrals Ogier només va ser segon, a dues dècimes del seu company Jari-Matti Latvala. “No volia arriscar per aquests punts”, va reconèixer el guanyador, conscient de les trampes que amagava cada metre de la carretera. En aquest últim tram, una avaria en l'alternador va fer plegar a Mikko Hirvonen (Ford), sisè.

Ral·li de Montecarlo
1r Ogier-Ingrassia (Volkswagen)
3h55:14.4
2n Bouffier-Panseri (Ford)
a 1:18.9
3r Meeke-Nagle (Citroën)
a 1:54.3
4t Ostberg-Andersson (Citroën)
a 3:53.9
5è Latvala-Anttila (Volkswagen)
a 6:08.3
6è Evans-Barritt (Ford)
a 8:37.4
7è Mikkelsen-Markkula (VW)
a 11:42.3
8è Melicharek-Melicharek (Ford)
a 21:56.2
9è Gamba-Arena (Peugeot RC2)
a 23:50.7
10è Protasov-Cherepin (Ford RC2)
a 25:43.1
Mundial de pilots
1r Sébastien Ogier (Volkswagen)
27
2n Bryan Bouffier (Ford)
18
3r Kris Meeke (Citroën)
16
5è Jari-Matti Latvala (Volkswagen)
13
4t Mads Ostberg (Citroën)
12
Mundial de constructors
1r Volkswagen Motorsport
37
2n Citroën Total Abu Dhabi WRT
33
3r M-Sport World Rally Team
10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)