Ral·lis

“Monsieur Nani”

Un centenar llarg d'aficionats provinents de Folgueroles i de tota la comarca d'Osona donen la benvinguda al doble campió del Dakar

El pilot osonenc diu que guanyar en cotxes deu anys després d'haver vençut en motos és “el somni d'un somni” i rememora la forta pressió que va haver de suportar en les últimes jornades

El moment més emotiude l'arribada va ser l'abraçada de Nani
i la seva dona amb els fills: l'Abril, la Júlia i en Marc

“Ja pots dir que a Folgueroles ja és més important que Cinto Verdaguer. ” Qui fa aquesta atrevida asseveració és David Roma, nebot de Nani Roma, integrant del reduït i selecte grup de tres pilots que es pot vantar d'haver triomfat en el Dakar en la modalitat de motos i de cotxes. Armat amb un megàfon, David era un dels folguerolencs més animats que es van traslladar ahir a la tarda a l'aeroport del Prat en autobús per donar la benvinguda que es mereixia al seu veí més il·lustre. “Estem molt emocionats. Des que va guanyar en motos, ara fa deu anys, ha hagut de suportar molta pressió i, a partir d'ara, després de la victòria en cotxes, ben segur que n'arribaran més”, vaticina. Mitja hora abans de l'hora prevista d'arribada, ja hi havia un centenar llarg d'aficionats, vinguts de diferents indrets de la comarca d'Osona, molts d'ells fent onejar senyeres i estelades. “Monsieur Nani, Rei del Desert 2014. Folgueroles, amb tu” i “La gent de Folgue no t'oblida. Sempre gas”. Aquests eren els escrits de dues de les pancartes més casolanes vingudes del seu poble, que contrastaven amb d'altres de més cuidades amb el clàssic logotip del Dakar estampat sobre la tela. Entre els aficionats que esperaven l'arribada de Nani Roma, no hi faltava l'alcalde de Folgueroles, Carles Baronet, un gran practicant de l'atletisme en una comarca que respira motor pels quatre costats. “El primer que vull destacar és que en Nani és encara millor persona que pilot. El que ha aconseguit té un mèrit enorme. Els primers dies els vam viure amb tranquil·litat, però la segona setmana ja estàvem més nerviosos i fins i tot un punt indignats, perquè semblava que es volgués restar mèrits a la seva cursa”, destacava el batlle, que ja barrinava els actes de celebració al poble previstos per al cap de setmana vinent. El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, i el senador Josep Maldonado també figuraven entre les autoritats presents a l'aeroport.

Pocs minuts després de l'hora prevista, va aparèixer per la terminal 1, provinent de Madrid, l'heroi del dia, acompanyat de la seva dona, Rosa Romero, que també va participar en el Dakar en la categoria de motos. L'emoció es va elevar al màxim grau d'intensitat en el moment de les abraçades amb els seus tres fills, l'Abril, de 16 anys; la Júlia, de 10, i en Marc, el més petit de la colla, amb 6. Tampoc no hi faltaven els pares de Nani, en Joan i la Bruna, que han exercit d'avis més que mai aquestes últimes setmanes. “Ara només vull estar amb els meus fills. Fa molts dies que la Rosa i jo estem fora, i només vull estar tranquil a casa”, va etzibar Nani Roma abans de pensar en noves aventures.

Satisfet i conciliador

Pel que fa a la cursa, el pilot osonenc va recordar la pressió de les últimes jornades: “Sempre escoltes sorolls al cotxe. Quedava una especial i, tal com estàvem, va ser difícil agafar el son la nit abans i no vaig dormir gaire, la veritat.” I hi va afegir: “Estic supersatisfet d'haver guanyat en cotxe deu anys després d'haver-ho fet en motos; és realment un somni d'un somni.” Roma va treure importància a les seves paraules sobre el seu rival i company d'equip Stephane Peterhansel. “He llegit unes declaracions que vaig fer, però jo les vaig fer en un to totalment diferent del que s'ha escrit i el que vaig dir és que ell és un guanyador i que quan es posa el casc és un pilot que va a totes. A ningú que ha guanyat onze vegades el Dakar li agrada ser segon, però jo ho vaig dir en un to simpàtic més que com una crítica i seguim tenint l'amistat que sempre hem tingut”, va aclarir en to conciliador.

Pioner
Tot i que ha agafat el relleu dels autèntics pioners del Dakar, Nani Roma va ser el primer català a vèncer en motos i també ha estat el primer campió en cotxes.
2
títols
ha aconseguit el pilot de Folgueroles en el Dakar: el 2004 en motos i el 2014 en cotxes.
1
autobús
va muntar el poble de Folgueroles per anar a rebre el seu veí més il·lustre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)