Motociclisme

Per la traçada bona

Motociclisme. Márquez i Pedrosa, satisfets amb els tests de Sepang, elogien el nou compost dur de Bridgestone

Acostumats a pretemporades atípiques –bé fos per lesions o per canvis de categoria– Marc Márquez i Dani Pedrosa han completat la primera tanda de tests sense incidents. I satisfets, tant amb les sensacions, amb els progressos de la moto –sobretot pel que fa a la sortida dels revolts i amb el nou compost dur de Bridgestone per al 2014, que, a parer dels catalans, millora, i molt, el rendiment de l'anterior.

Tots dos són taxatius. “Han treballat molt bé i els pneumàtics m'agraden. Són semblants al de l'any passat, però ara els pots fer servir a Sepang, arrapen bé i són constants d'inici a final”, explica el campió del món. Pedrosa, per la seva banda, és encara més radical. L'any passat el vallesà es queixava amargament que no podia aprofitar el seu pilotatge a la sortida dels revolts per falta de tracció. Això, diu, s'ha acabat: “Hem guanyat tracció. I ara, tant la goma dura com la tova es poden utilitzar. L'any passat només podies anar amb el tou, perquè el dur no s'arrapava gens. Ara s'ha de veure com responen en altres circuits.” Tots dos han fet simulacres de cursa (60 voltes) per tenir informació del comportament de la goma quan es gasta.

Márquez també coincideix que han millorat “el pas pel revolt i la sortida del revolt” i no preveu que la reducció d'un litre de la capacitat del dipòsit es noti gaire. Destaca que s'ho ha pres amb més calma: “Tinc més experiència. L'any passat estava més nerviós, anava al límit totes les voltes i ara estic més relaxat, perquè trobo el camí per millorar més ràpidament.” Un d'aquests punts és la sortida, que assaja amb regularitat: “Milloro una mica, però una cosa és sortir en un test i una altra sortir en una cursa.”

MARC MÁRQUEZ

“Fa un any estava més nerviós, en cada volta anava al límit. Ara estic més relaxat”
“Tant el compost dur com el tou són vàlids. L'any passat el dur no s'arrapava gens”
Moto 2
1r Mika Kallio (Kalex)
1:36.206
2n Jordi Torres (Suter)
a 0.001
3r Tom Luthi (Suter)
a 0.047
4t Nico Terol (Suter)
a 0.253
5è Tito Rabat (Kalex)
a 0.316
6è Takaaki Nakagami (Kalex)
a 0.562
9è Maverick Viñales (Kalex)
a 0.786
15è Àxel Pons (Kalex)
a 1.283
Moto 3
1r Niccolò Antonelli (KTM)
1:40.000
2n Jack Miller (KTM)
a 0.355
3r Romano Fenati (KTM)
a 0.555
4t Isaac Viñales (KTM)
a 0.675
11è Àlex Márquez (Honda)
a 1.502
17è Àlex Rins (Honda)
a 1.815

Torres i Rabat brillen a Xest

Alguns equips havien fet algun test pel seu compte, però ahir va començar a Xest la pretemporada oficial de Moto 2 i Moto 3. En la categoria intermèdia, la segona tanda va ser la més ràpida, amb Kallio i Jordi Torres a la mil·lèsima, però en la tercera, amb les motos més afinades però la pista més lenta, Tito Rabat va superar el seu company d'equip finlandès i Maverick Viñales es va acostar significativament als millors temps (quart de la sessió) amb la Kalex campiona el 2013. En Moto 3, bon debut d'Isaac Viñales amb la KTM que Mack va portar al títol, i feina per fer al box de l'equip Estrella Galícia, amb les noves Honda, sempre a 1.5 segons o més dels millors. Avui i demà continuen les jornades de test.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)