Motociclisme

Pedrosa, atrapat en el temps

A punt de començar la novena temporada a Moto GP, Dani Pedrosa suma 25 victòries i 84 podis en 133 curses en la categoria gran. En el seu cas, les xifres diuen molt però no ho expliquen tot.

Sempre amb la primera o la segona millor moto, fa anys que a Pedrosa se'l fiscalitza més en la derrota que no pas se l'elogia en la victòria. No haver guanyat cap títol de Moto GP n'és la causa, un títol que se le resisteix, presoner d'una constitució física (1m60, 52 quilos) que multiplica fins a cotes inimaginables per a la immensa majoria de seguidors i aficionats la dificultat de pilotar aquestes màquines. “Pel seu físic”, deia Lorenzo en una de les últimes curses, “és molt difícil que pugui aguantar el cos a cos.” Condemnat per les inèrcies, les físiques a la pista i les mentals fora d'ella.

No se l'ha de descartar mai –les dues vegades que liderava el mundial a mitja temporada les caigudes l'han arraconat de la posició de privilegi–, però cada any que passa la motxilla pesa més. “Hem progressat molt, en la pretemporada. Però com sempre, hi ha marge de millora.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)