Ral·lis

Pas de gegant de Sébastien Ogier

Motor. El francès guanya el ral·li de Sardenya i talla de soca-rel la reacció de Latvala, només tercer a l'Alguer

“Ha estat una de les victòries més difícils de la meva carrera”, va assegurar Sébastien Ogier (Volkswagen) en arribar al parc tancat de l'Alguer com a vencedor del ral·li de Sardenya. Tanmateix, podria ser el triomf que hagi encarrilat el seu segon títol mundial consecutiu, perquè el tercer lloc final del seu company Jari-Matti Latvala ha disparat el seu avantatge fins als 33 punts. És la quarta victòria d'Ogier enguany –les altres dues han estat per al finlandès–, la vintena de la seva carrera i la desena seguida de Volkswagen, que ha guanyat 16 dels 19 ral·lis disputats d'ençà del seu debut al WRC l'any passat.

El triomf va ser més feixuc del normal per a Ogier perquè Latvala –amb l'ajut d'un psicòleg esportiu– es troba en un moment dolç i era el líder de la prova fins que una errada dissabte li va costar dos minuts. “Vam arriscar per pressionar Latvala, i al final va pagar la pena”, va asseverar el francès.

En la curta jornada final, ahir, Ogier va anar a assegurar la victòria, mentre que Latvala no va poder eixugar els 21 segons d'avantatge de Mads Ostberg (Citroën), segon a Sardenya i tercer en el mundial, al davant de l'altre VW, d'Andreas Mikkelsen, quart ahir.

Per la seva banda, Xevi Pons i Àlex Haro (Mitsubishi) es van imposar entre els vehicles de producció, amb 7,5 segons d'avantatge respecte a l'argentí Juan Carlos Alonso, malgrat la penalització per haver-se hagut de reenganxar dissabte.

Ral·li de Sardenya
1r Ogier-Ingrassia (VW)
4h02:37.8
2n Ostberg-Andersson (Citroën)
a 1:23.1
3r Latvala-Anttila (VW Polo)
a 1:32.8
4t Mikkelsen-Floene (VW Polo)
a 2:39.3
5è Evans-Barritt (Ford)
a 4:41.8
6è Prokop-Tomanek (Ford)
a 6:05.3
7è H. Solberg-Minor (Ford)
a 7:15.8
22è Pons-Haro (Mitsubishi)
a 45:12.5
Mundial de pilots
1r Sébastien Ogier (VW Polo)
138
2n Jari-Matti Latvala (VW Polo)
105
3r Mads Ostberg (Citroën DS3)
66
4t Andreas Mikkelsen (VW Polo)
63
5è Mikko Hirvonen (Ford Fiesta)
40
Mundial de constructors
1r Volkswagen Motorsport
227
2n Citroën Total Abu Dhabi WRT
109
3r M-Sport Ford WRT
78
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció