Motociclisme

Sentir-se com a casa

Motociclisme. Primera ‘pole' de l'any per a Jorge Lorenzo, que a Misano sortirà amb Iannone i Rossi al costat i les Honda a la segona fila

Les motos blaves són aquí. Poques coses més efectives que veure el gran rival a gran distància per progressar, incòmoda circumstància de la qual sembla que Yamaha ha sabut treure profit.

Després d'un divendres moll i inútil –les previsions per avui indiquen sol i bon temps–, els pilots només van tenir un parell de sessions per equilibrar la moto a Misano, un negoci sempre complicat i decisiu al circuit Marco Simoncelli, perquè, se sap, pocs traçats penalitzen tant una posada a punt defectuosa. I és clar, qui aquí se sent com a casa en va dir bé.

Un any i tres mesos

Per exemple Jorge Lorenzo, que va aconseguir la primera posició preferent de la temporada amb una molt bona volta, en la segona temptativa, tot i cometre una petita errada en el primer sector. Però vorejar la perfecció en el tercer i el quart va fer la diferència perquè, en general, és en aquests sectors on els pilots queden retratats. El mallorquí, que fa tres anys seguits que guanya en aquest circuit, sortirà amb Andrea Iannone al costat –el temps del de Ducati fet seguint Márquez– i amb Valentino Rossi un pèl més enrere. Molt bon dissabte per al Doctor, dominador de l'FP4, demostrant que Misano és casa seva i que, efectivament, la Yamaha ha fet un salt.

El contrast ahir va ser Marc Márquez. Tot i anar tan ràpid com els seus rivals, el líder no va tenir el millor dia i, de fet, en la qualificació oficial encara va provar alguna cosa, perquè a Misano tota volta és poca quan no es té la moto al punt. La penalització: no ser a la primera fila per primera vegada des de Montmeló 2013 –feia un any i tres mesos.

Amb ell hi haurà Dani Pedrosa, que tot i sortir de la segona línia es mostrava prou confiat de la configuració arranjada amb els seus mecànics. Més cridaner va ser el dissabte de les Ducati d'Andrea Dovizioso i Iannone, al capdavant de la tercera sessió. Com sempre, fins on aguantaran avui és la incògnita. Tots dos, si el diumenge és un bon dia, han de ser l'objectiu de Pol i Aleix Espargaró.

Apunten amunt

A Moto 2, bones expectatives per a Tito Rabat i Maverick Viñales, tots dos amb arguments per poder lluitar per la victòria, talment com Àlex Rins i Àlex Márquez a Moto 3. Amb molt bon ritme i animats perquè, empenyent fort des de l'inici, les característiques de Misano no haurien de permetre un grup nombrós al capdavant.

Sortir primer aquí et dóna un petit avantatge. Intentaré aprofitar-ho, sortint bé i provant de marxar d'entrada
Jorge Lorenzo
Ens està costant trobar la posada a punt òptima, però tot i això em sento còmode. Ara tocarà lluitar pel podi
Marc Márquez
Estic molt content perquè, amb pneumàtic usat, he vist que sóc molt ràpid. Yamaha ha fet una gran feina
Valentino Rossi
He tingut molt bones sensacions, si bé això no s'ha vist en la graella. La clau serà l'elecció de la goma del davant
Dani Pedrosa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)