Motociclisme

Tito és ara el protagonista

Motor. El català guanyarà el títol de Moto 2 a Austràlia si suma dotze punts més que el seu principal rival, Mika Kallio. Pedrosa, Lorenzo i Rossi, en lluita pel subcampionat de Moto GP

El protagonisme, a Phillip Island, és per a Tito Rabat. Amb el títol de Marc Márquez certificat en el Gran Premi del Japó, ara és el pilot de Barcelona qui té l'oportunitat de convertir-se en campió del món de Moto 2 en el transcurs de l'antepenúltima prova de la temporada. Seria el novè pilot català de la història amb un títol mundial a la butxaca. Per aconseguir-lo, Rabat ha de sumar dotze punts més que el seu company d'equip i màxim rival, Mika Kallio, una possibilitat que tindria lloc, entre d'altres combinacions, si el català guanya la cursa i el pilot finlandès no puja al podi. Rabat només ha aconseguit tres cops durant aquest mundial una diferència de dotze punts o més respecte de Kallio: a Aragó (14), Itàlia (15) i Catalunya (12).

Els precedents en la cursa australiana no juguen a favor de Rabat, que no ha pujat mai al podi en aquest escenari i que hi acredita un cinquè lloc el 2007 (125 cc) com a millor resultat. Kallio no ha guanyat mai a Phillip Island, però va pujar-hi al podi el 2006 (125 cc) i el 2008 (250 cc).

A més de Rabat i Kallio, el debutant en la categoria Maverick Viñales també té possibilitats de ser campió. El pilot empordanès, però, té un dèficit de 70 punts respecte del lideratge que el situen molt a prop del fora de joc.

Lluita pel subcampionat

Les mirades a Moto GP estaran centrades ara en l'ajustadíssima lluita pel subcampionat entres tres pilots. Valentino Rossi i Dani Pedrosa empaten a 230 punts, però Jorge Lorenzo només en té tres menys. “Estic preocupat perquè Jorge és molt ràpid en aquest circuit”, advertia el pilot italià, que a Austràlia es convertirà en el primer pilot de la història que arriba a les 250 curses en la categoria reina. El mallorquí, en efecte, va guanyar la cursa del 2013, en la qual, a més, va fer el rècord del traçat (1:27.899). Mentrestant, Márquez, sense pressió, intentarà igualar el rècord de 12 victòries en la categoria reina que l'australià Mick Doohan va aconseguir el 1997. Aquest serà el seu incentiu fins al final de temporada, que podria acabar amb un total de 14 victòries si guanyés les tres curses restants.

Un altre títol català, amb el qual s'igualaria el triplet de la temporada passada, ve en camí. És el que Àlex Márquez està intentant aconseguir en la categoria petita. El germà petit de Marc va augmentar el seu avantatge fins als 25 punts respecte de Jack Miller gràcies a la seva victòria al Japó. També Àlex Rins, amb 37 punts menys que Márquez, continua enganxat en la lluita pel títol.