Motociclisme

Tito ho té tot a favor

GP de Malàisia de motociclisme. Rabat aconsegueix la desena ‘pole' de la temporada i avui (07.20 h) serà campió si acaba entre els set primers. Àlex Márquez, amb sis punts més que Jack Miller, també ho serà de Moto 3

Pot passar de tot, en una cursa, però seria una sorpresa majúscula que avui cap a les vuit del matí, hora catalana, Tito Rabat (Barcelona, 1989) no fos ja campió del món de Moto 2.

Ho fa que només necessita creuar la meta entre els set primers i, lligat amb això, la seva solidesa en aquest mundial: en les setze curses disputades ha sumat set victòries, dotze podis i només en una ocasió (Assen, vuitè) no ha acabat entre els quatre primers.

“Estic content: tant amb el dipòsit ple com amb el dipòsit més buit he rodat còmode, amb ritme”, exposava ahir després de sumar la desena posició preferent de la temporada. Ho va fer en unes condicions d'humitat i calor extremes, les que en principi han de governar la cursa d'avui. L'únic que encara el pot privar del somni, el seu company d'equip Mika Kallio –els separen 41 punts amb 50 per disputar-se–, sortirà segon. I amb les coses clares: “No hi ha cap pla per guanyar. Simplement, haig de frenar més tard que ningú i haig d'obrir gas abans que ningú, sortint dels revolts.”

Una loteria

Un parell d'hores abans haurà començat la cursa de Moto 3, que també pot donar el títol a un pilot català. Ho serà Àlex Márquez, cinquè a la graella tot i caure cinc minuts abans del final de la qualificació, en cas que sumi sis punts més que Miller. Aquí, però, qualsevol cosa pot passar, perquè amb les dues llarguíssimes rectes de Sepang tot indica que serà una cursa amb un grup al capdavant que podria voltar els deu pilots.

Com a fi de festa, la jornada clourà amb una cursa de Moto GP en què, vistos els entrenaments d'ahir, tant Dani Pedrosa com Marc Márquez, amb el millor ritme amb diferència, apunten molt alt. Ara bé, atents: la cursa és a les quatre (hora local) i és a partir d'aleshores que les tempestes solen fer acte de presència, encara que, com ahir, la temperatura ambient sigui de 36 graus –56 a la pista.

Com he fet sempre, em centraré només en la cursa i no pensaré gens en el campionat. Vull sortir bé i ser al davant
Tito Rabat
No importa gaire la graella, aquí. El que em satisfà és que em sento molt còmode i amb la moto a punt per lluitar pel triomf
Àlex Márquez
A veure com va tot. La moto rutlla i tenim un molt bon ritme, però la cursa fa pinta que serà en grup i molt nombrós
Jack Miller
Estic molt content, perquè no és gens fàcil anar ràpid amb la temperatura tan alta. Per a la cursa, el rival és Pedrosa
Marc Márquez
Vull fer una bona cursa, després dels dos mals resultats seguits. Tenim un bon ritme i espero fer una sortida prou bona
Dani Pedrosa
No estem gaire lluny, de ritme, però necessitaríem una mica més d'acceleració sortint dels revolts
Jorge Lorenzo

Marc Márquez: més «poles» que ningú en un any

“Tot i que al final no significa massa cosa, perquè el que importa són les curses, però estic content pel rècord de posicions preferents.” Amb la d'ahir, Marc Márquez va sumar la tretzena posició preferent de la temporada –i la cinquantena de la seva carrera–, establint un nou sostre en un mateix mundial, fins ara en poder de Mike Doohan i Casey Stoner. El primer va aconseguir-les el 1997, mentre que Stoner va sumar-les el 2011. Del 1997 també és el sostre de victòries en una temporada, 12, una fita que en cas de guanyar avui i en l'última cursa a Xest (9 novembre), Márquez també batria.

Fractura al peu esquerre de Pol Espargaró

Fins avui abans del warm up no sabrà Pol Espargaró si podrà córrer. El pilot de Granollers no va poder prendre part en la qualificació perquè en el tercer entrenament lliure va caure i es va fracturar un dit del peu, un high side causat perquè la seva moto perdia oli –un petit tros de vidre va malmetre el radiador– i aquest anava directament sobre el pneumàtic del darrere. “Tant el Dovizioso com el Redding em deien que alguna cosa no anava bé, però no veia res, perquè el fil d'oli que rajava era molt petit”, explicava Espargaró ahir. “Encara bo que només em fa mal un dit de la mà i tinc aquesta fractura, perquè hauria pogut ser molt pitjor.” Si finalment és declarat apte pels metges, sortirà el 12è de la graella perquè en els lliures havia entrat directament a la Q2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)