Més motor

Esperit de rècord Guinness

Motor. Esperit de Montjuïc torna a dur l'ambient de la competició d'època a Montmeló. El ‘revival' reunirà una setantena de cotxes de F-1 històrics

La cinquena edició d'Esperit de Montjuïc posa el llistó més alt. Ni més ni menys que setanta monoplaces de fórmula 1 històrics es proposa reunir l'organització en el Circuit de Barcelona-Catalunya, el cap de setmana del 17 al 19 d'abril. La fita servirà per consolidar la posició del Catalunya Classic Revival com un dels grans esdeveniments europeus de la competició d'altres temps –quan els cotxes feien soroll i els protagonistes eren a l'abast del públic– i per assolir el nou rècord Guinness de cotxes de F-1 reunits sota el mateix sostre: el cel de Montmeló. De retruc, aquesta supergraella serà el tret de sortida dels actes per celebrar la 25a edició consecutiva del Gran Premi de F-1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, que es disputarà del 8 al 10 de maig.

Alguersuari hi serà

La certificació del rècord oficial està prevista pel divendres dia 17 pels volts del migdia: la setantena de cotxes formaran al bell mig de la recta de sortida i tot seguit faran una volta al traçat, en una imatge que promet ser impactant. Dissabte i diumenge, els monoplaces tornaran a la pista, però llavors serà per córrer de veritat, repartits en dues categories: del 1966 al 1985 –hi participarà el campió català de F-1 històrica Joaquim Folch– i anteriors al 1965.

A banda, l'Esperit de Montjuïc estarà farcit de curses de clàssics: biplaces del grup C, sport prototips, GT, turismes... També hi haurà curses dels espectaculars KTM X-Bow –una barreja entre kart i fórmula, amb poc pes i molts cavalls–, amb el concurs de l'expilot de F-1 Jaume Alguersuari com a estrella convidada.

Però l'acció sense descans a la pista només és part de l'atractiu magnètic d'Esperit de Montjuïc. Fidel a la seva vocació d'esdeveniment familiar, el pàdoc concentrarà un munt d'al·licients, a banda de ser l'escenari de les pregraelles i els podis, per tal d'acostar els cotxes i els pilots a tot el públic.

Per començar, la marca Seat hi exposarà dotze dels seus concept cars, com ara el Bolero del 1998, el Tango del 2001 i el Tribu del 2007 –prototips únics que només s'han vist als salons de l'automòbil de l'any en qüestió–. També hi haurà l'exposició dels cotxes de Tintín, i per a la mainada –els més petits de 8 anys no paguen– tornarà el circ d'Esperit de Montjuïc. Cavallets, autos de xoc, balls de saló i fira comercial completaran un programa arrodonit pel concurs d'elegància Art en Moviment, sota el lema: “Hi ha gent que col·lecciona art, nosaltres el pilotem.” Això és Esperit de Montjuïc: un museu de la competició –i molt més– en viu.

LES XIFRES

5
anys
fa que el Catalunya Classic Revival escurça la distància física entre Montjuïc i Montmeló.
25
edicions
del Gran Premi de F-1, des del 1991, celebra enguany el Circuit de Barcelona-Catalunya.
70
monoplaces
històrics de F-1 es reuniran a Esperit de Montjuïc. De moment, n'hi ha 64 de confirmats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)