Fórmula 1

Hamilton, contra l'estadística

Fa onze anys. Des de l'època de Michael Schumacher (del 2001 al 2004) cap pilot ha aconseguit guanyar dos grans premis seguits al circuit de Barcelona-Catalunya

Lewis Hamilton, líder del campionat i guanyador de tres de les quatre curses disputades fins ara, té l'oportunitat de trencar una sèrie que ja fa deu anys que dura: cap pilot no ha estat capaç de guanyar al circuit de Barcelona-Catalunya en dues edicions consecutives. L'últim que ho va aconseguir va ser Michael Schumacher, que va encadenar quatre victòries (del 2001 al 2004) coincidint amb els seus quatre últims títols. Abans (1998, 1999 i 2000) ho havia aconseguit Mikka Häkkinen i, anant més enrere, el mateix Schumacher (1995 i 1996) i Nigel Mansell (1991 i 1992) havien revalidat la victòria.

El traçat català se'l qualifica de previsible. Potser sí, però hi ha dades que semblarien desmentir-ho, com l'última victòria d'un Williams (Pastor Maldonado el 2012) o el fet que en el quadrienni màgic de Red Bull (2010-2013) els seus pilots només hi hagin fet podi tres cops (victòria de Vettel el 2011 i victòria de Webber i tercer lloc de Vettel el 2010). Amb permís de Ferrari, Hamilton ho té tot de cares. A més, el seu company Nico Rosberg –que li va pispar la pole l'any passat– només hi ha fet un podi en cinc temporades a Mercedes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)