Motociclisme

Pedrosa torna a pujar a la moto en el GP de França

Motor. El vallesà, que es va operar a principi d'abril de síndrome compartimental a l'avantbraç braç dret, s'ha perdut les tres últimes proves del mundial

Dani Pedrosa (Honda HRC) va anunciar ahir, a través del seu bloc, la seva tornada a la competició aquest cap de setmana, coincidint amb la disputa del Gran Premi de França al circuit de Le Mans. El pilot de Castellar del Vallès s'ha perdut les tres últimes curses –aquesta temporada només ha corregut la prova inaugural, a Qatar– després d'operar-se dels problemes de síndrome compartimental a l'avantbraç dret, que li provocaven dolors forts. “M'alegra moltíssim poder apropar-me avui al bloc per escriure-us i explicar-vos una bona notícia”, explica Pedrosa. “Els terminis de recuperació han anat bé, crec que ha estat un encert tenir paciència i anar avançant a poc a poc, respectant els temps que necessitàvem. I ara, per fi, puc dir-vos que seré a Le Mans aquest cap de setmana.”

La solució, el quiròfan

Pedrosa debutava aquest curs amb una sisena posició en el circuit de Losail. Després de la cursa sorprenia tothom anunciant que baixava de la moto i que estaria absent dels circuits el temps que fos necessari per resoldre el seu problema. El pilot va valorar diverses opcions per recuperar-se de la lesió i finalment va decidir operar-se a principi d'abril. La intervenció, feta a Madrid pel doctor Ángel Villamor, va ser un èxit. El temps de recuperació estimat va ser d'entre quatre i sis setmanes. Les previsions més optimistes assenyalaven la seva tornada per al Gran Premi d'Espanya, disputat el 3 de maig, però finalment Pedrosa ha allargat quinze dies més la rehabilitació i estarà a punt per tornar al circuit de Le Mans, que serà la seu de la cinquena prova del curs. Durant la seva absència l'ha substituït el japonès Hiroshi Aoyama, que només ha acabat una cursa (onzè en el Gran Premi de les Amèriques).

LES REACCIONS

Volia donar les gràcies pels incomptables missatges de suport que he rebut. Han fet les coses molt més fàcils
Tinc moltes ganes de tornar a pujar a la moto. També estic desitjant tornar a treballar amb l'equip
Dani Pedrosa

Márquez: “El dit s'està curant bé”

Marc Márquez també arriba al Gran Premi de França molt més recuperat de la fractura que es va fer al dit. “Des de Jerez hem pogut descansar i ara em sento molt més fort per a aquest cap de setmana. El dit està millorant i s'està curant bé”, explica el lleidatà, que no s'ha entrenat els últims dies per aconseguir recuperar-se al cent per cent de la lesió: “És el principal objectiu.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)