Motociclisme

Mas: “Són uns pulmons d'activitat econòmica”

Motor. El president de la Generalitat subratlla l'impacte del Circuit, a les portes del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de Moto GP, on hi haurà prop de 100.000 espectadors

A les portes d'una nova edició del Gran Premi de Catalunya de Moto GP, el president de la Generalitat, Artur Mas, va subratllar “l'impacte econòmic positiu” que genera l'activitat del Circuit de Barcelona-Catalunya. En un moment de recuperació, el cap de l'executiu va destacar: “No hem d'oblidar quins són els pulmons d'activitat econòmica que després ens donen oxigen per al conjunt del país.” El 2014 el Gran Premi de Motociclisme va generar un impacte econòmic de 92,1 milions d'euros, dels 332 que va registrar el traçat de Montmeló, unes xifres que tant els organitzadors com les autoritats polítiques esperen millorar. En aquesta línia, Mas va valorar l'aposta de l'Ajuntament de Barcelona de col·laborar financerament amb el Circuit, que va suposar donar “més potència econòmica, i més possibilitats i oportunitats” a aquesta infraestructura. Les declaracions del president de la Generalitat venien a tomb per al pròxim relleu a l'alcaldia de Barcelona, en què Xavier Trias, el signant de l'acord de patrocini amb el Circuit, serà substituït per Ada Colau, que més d'una vegada ha manifestat que aquesta subvenció no és una prioritat.

Més enllà dels aspectes econòmics, Mas va tenir paraules per als nombrosos pilots catalans que participaran aquest cap de setmana en la setena prova del mundial: “Marquem la diferència en la cultura i la llengua, però també des del punt de vista del talent i la trajectòria. A Catalunya tenim representants d'alt nivell de l'esport en general i del sector del motor en particular.” El doble campió mundial de Moto GP Marc Márquez es va referir a la seva actual situació en el campionat, a 49 punts del líder, l'italià Valentino Rossi: “Ara el meu objectiu és trobar-me bé a sobre de la moto, una vegada em trobi bé, intentarem anar recuperant punts i acabar com més amunt millor.” El pilot cerverí també es va referir a com el relleu a l'alcaldia de Barcelona podria afectar el Circuit: “Espero que no afecti en res. El Circuit aquests últims anys està pujant molt, cada any està millor i hi ha més aficionats. Amb tots els pilots que hi ha d'aquí, penso que també hem de tenir un circuit de casa.”

Salvador Servià, en un dels seus últims actes com a director del Circuit, va destacar que en el Gran Premi hi hauria prop de 100.000 espectadors. “S'ha notat un creixement respecte a les últimes temporades i hi haurà la millor entrada des del 2008”, va etzibar. Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna, va anunciar que el Circuit dedicaria una plaça a Joan Moreta, mort el 13 d'abril i un personatge cabdal en la promoció de joves pilots des de diferents càrrecs de responsabilitat federatius i en la comissió esportiva del RACC.

Salvador Servià deixa la direcció

Salvador Servià (Pals, 1944) va sorprendre els assistents amb l'anunci que després del Gran Premi de Catalunya de motociclisme deixaria el càrrec com a director del Circuit. “He estat 46 anys dedicat al motor, 42 com a pilot de ral·lis i més de quatre com a director del Circuit, però me'n vaig molt feliç perquè deixo dos llegats. Deixo un gran equip humà i el projecte del Circuit per vint anys més”, va destacar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)