Motociclisme

Márquez confirma la millora i sortirà primer

Motociclisme. El campió del món va acabar els entrenaments amb el millor temps en les quatre sessions lliures i en l'oficial i va rebaixar el seu propi rècord del circuit fins a 1:20.336

Si en la cursa d'avui es notarà la millora de rendiment de Marc Márquez ja es veurà quan es disputi, però de moment el pilot de Cervera ja va confirmar en els entrenaments del Gran Premi d'Alemanya la progressió que ja s'intuïa a Assen. Cert és que el de Sachsenring és un dels seus circuits talismà –el d'ell, però també el d'Honda, com es va veure amb el segon lloc de Dani Pedrosa–, però el domini de Márquez en totes les sessions disputades –quatre de lliures i una de qualificació– no deixa lloc dubte respecte de la millora de prestacions de la moto del lleidatà, que va aconseguir la quarta posició preferent de la temporada. A més, el campió del món va fer un nou rècord de volta ràpida en aquest circuit, que ell mateix havia aconseguit l'any passat (1:20.937). Ahir el va rebaixar ben bé sis dècimes de segon (1:20.336). Márquez també va tenir el ritme més alt de tots els pilots.

Jorge Lorenzo va marcar la primera referència (1:21.481), però en la mateixa volta Andrea Iannone, primer (1:21.475), i Aleix Espargaró, després (1:21.432), milloraven unes dècimes el temps del mallorquí. Poc després apareixia Márquez per fer un primer cop sobre la taula amb una marca (1:20.838) que ja rebaixava el seu rècord de l'any passat. Pedrosa prenia la posició preferent al seu company d'equip (1:20.628) en la seva setena volta, però el lleidatà sentenciava en l'últim gir.

El vallesà va quedar a tres dècimes de Márquez, i Lorenzo va completar la primera línia de la graella de sortida ja amb més de mig segon de retard. El líder del mundial, Valentino Rossi, va rodar tota la sessió en les primeres posicions, però finalment es va haver de conformar amb el sisè lloc i sortirà des de la segona línia. Aleix (1:21.239) i Pol Espargaró (1:21.274) van acabar setè i vuitè i Maverick Viñales va tancar la Q2 amb el dotzè lloc (1:21.796). Bradley Smith, sorprenent segon classificat en la primera jornada, va tenir molts problemes de tracció a la roda del darrera i va acabar novè.

A Moto 2, Johann Zarco va aconseguir un temps estratosfèric (1:24.044) i millorava el rècord del circuit aconseguit al matí per Franco Morbidelli (1:24.336), que ja havia esmicolat el que el català Jordi Torres va fer el 2013 (1:24.634). El campió del món, Tito Rabat, va aconseguir un meritori sisè lloc (1:24.507) si es té en compte que fa uns dies va ser intervingut d'un trencament de clavícula que es va fer mentre s'entrenava. La resta de catalans no van poder acabar entre els deu primers. Àlex Márquez va tenir dues caigues en la tercera sessió lliure, i no va aixecar cap en la qualificació(24è).

Danny Kent va ser el més ràpid a Moto 3 (1:26.937), malgrat la caiguda que va tenir a la meitat de la sessió oficial. El britànic va haver de seguir la resta dels entrenaments des del box, però cap rival va superar el seu temps. Isaac Viñales va acabar 14è (1:27.496).

LES REACCIONS

El més important és que la confiança amb la moto és alta. Aquest cap de setmana em sento bé i constant
Marc Márquez
Sembla que Honda no té problemes, però estic content perquè sóc la primera Yamaha que fa 1:20 a Alemanya
Jorge Lorenzo
Aconseguir la primera fila de sortida aquí és molt important. Demà podem fer un pas endavant més
Dani Pedrosa
Després de tot el dia, he sentit una mica de dolor i cansament a la meva espatlla, i no he pogut fer més
Tito Rabat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)