Motociclisme

La velocitat i el ritme

Motociclisme. Marc Márquez troba la clau i tanca el dissabte fent la posició preferent i mostrant, en l'FP4, un pas per volta demolidor

Tot pot passar. Això va de diumenges i particularment a Indianapolis, cosa que no passa en cap altre circuit, les condicions d'adherència sempre progressen cap a millor. És a dir, avui no serà com ahir, però el cert és que el discurs de Marc Márquez s'entreveu irrebatible.

Darrere de Jorge Lorenzo divendres, ahir el pilot d'Honda va trobar la clau per equilibrar la seva màquina i no només va igualar el mallorquí, sinó que va acabar el dia amb un ritme que, en paraules seves, va ser “un parell de dècimes més ràpid.” I si els temps de l'FP4 difereixen és perquè Márquez va quedar curt: sis voltes en 1:32 i cinc en 1:33 baixos seves al costat de les dotze en 1:33 baixos de Lorenzo.

Márquez el va superar i, com admetia el de Yamaha al parc tancat, la resta –és a dir, Dani Pedrosa i Valentino Rossi– es van acostar. Molt. El vallesà, que en l'última sessió lliure no va utilitzar cap goma nova com sí que van fer els altres, va marcar sis voltes en 1:33 mitjans baixos, mentre que Rossi, molt recuperat respecte al primer dia –“el pitjor divendres de l'any, sentint la moto molt pesant”–, en feia 12 a 1:33 mitjans alts. A l'alça, a tots dos, tant a Pedrosa com a Rossi –l'italià, això sí, sortirà de nou lluny de la primera fila–, se'ls espera avui al costat de Lorenzo.

Que algú altre tingui prou moto i ritme per disputar-los el podi fa de mal dir. Tant les Ducati com les Yamaha de Bradley Smith i Pol Espargaró com fins i tot les Suzuki d'Aleix i Maverick Viñales van rodar en l'1:33 mitjà alt. Però inconstantment i enllaçant-los amb girs en l'1:34. Ja ho veurem. I atents a l'empordanès, que ha canviat aquí el seu enfocament en els entrenaments i treballa pensant “només” en diumenge i deixant en un segon pla la qualificació.

Estem contents perquè l'FP4 ens ha anat molt bé. Divendres el Jorge ens avantatjava de 0,2 segons i hem pogut capgirar la situació
El Marc ha millorat molt el ritme i no l'he pogut seguir. I els altres també s'han acostat. Hem de trobar una solució
Jorge Lorenzo
En principi ell és el màxim rival, però les condicions de la pista van millorant i això ajuda tothom. Caldrà estar atents
Marc Márquez
He treballat molt amb el pneumàtic gastat pensant en la cursa. El meu ritme és pitjor que el del Marc i un pèl pitjor que el del Jorge
Necessito guanyar alguna cosa en els dos primers sectors. Hauré d'afinar el pilotatge i trobar més adherència
Dani Pedrosa

Rins i Rabat, Rabat i Rins

Les coses fan bona pinta en Moto 2, amb un Àlex Rins i un Tito Rabat molt ben posicionats per a la cursa d'avui. El pilot de l'equip de Sito Pons, que ja va ser el més ràpid en la tercera sessió, va aconseguir la seva segona posició preferent de l'any després de la de Le Mans. Tito, sempre amb un molt bon ritme, va tenir problemes en la qualificació i, al final, per aguantar la volta ràpida a Rins en el tercer i en l'últim sector. En tot cas, el seu pas per volta va ser clarament el millor, acompanyat per les dificultats de Zarco. I en Moto 3, en una qualificació ajustadíssima amb 20 pilots en un segon, segona posició preferent del britànic Danny Kent, quarta de la temporada, i setena línia en la graella per a Isaac Viñales.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)