Motociclisme

La segona residència

Marc Márquez torna a vèncer als Estats Units, a Indianapolis, superant un Jorge Lorenzo que tant físicament com de pneumàtics acaba molt al límit. Tanca el podi Valentino Rossi davant d'un Dani Pedrosa inconformista

Perquè li surtin els comptes per atacar el tercer títol mundial, Marc Márquez necessita que tant Valentino Rossi com Jorge Lorenzo sumin algun zero. Però aquesta part del tracte no és a les seves mans i, en qualsevol cas, només li servirà si abans ell guanya curses.

Als Estats Units, a la que ja és la seva segona residència oficial, el de Cervera no va fallar. No va ser un triomf insultant com en altres ocasions perquè, tot i haver millorat molt des de la tornada de Dani Pedrosa, l'Honda encara no carbura tan fina com fa un any. “Hem d'anar molt al límit”, recordava després de la cursa, donant resposta al fet de per què no havia anat per Jorge Lorenzo fins a tres voltes del final. No té la moto del passat i, al costat, les Yamaha s'equilibren en cada traçat. D'Indianapolis, el millor exemple és el mateix Lorenzo, però també Rossi, molt encarcarat divendres, recuperat dissabte i explosiu i amb molt ritme diumenge. Penalitzat de nou per la sortida i la posició en la graella, però inalterable en la seva cita diària amb el podi. Com a Sachsenring, la pugna de l'italià va ser amb Pedrosa, però a diferència d'allà, ahir el líder del mundial va batre el vallesà. Amb molta feina, però ho va fer. I continua primer.

Paciència, tot arribarà

La sortida, com tota la cursa, va ser neta i polida més enllà del tap que Iannone va fer a Rossi. Petit però suficient perquè Lorenzo, Márquez i Pedrosa s'estiressin al davant.

De bon inici, a tota pastilla, amb els dos primers fent un rècord del circuit ja en la segona volta llançada que Márquez tornaria a batre a quatre girs de la fi (1:34.625). Pilotant amb precisió de cirurgià, conservant pneumàtic i encara amb el físic governant el cap, Lorenzo i Márquez van dibuixar un segon sobre Pedrosa, el marge que aquest treia a Rossi, distancies per estabilitzar el ball –Iannone, cinquè, ja perdia aleshores més de mig segon per volta.

Dècima a dècima, Lorenzo intentava infructuosament desempallegar-se de Márquez mentre, també metre a metre, Rossi arribava a l'altura de Pedrosa. Tot esperant l'esgarrapada de Márquez, la intriga de la cursa va quedar reservada per al duel entre Rossi i Pedrosa. El català, que havia perdut el tub de l'aigua per hidratar-se en l'inici de la cursa i que cedia molt en el tercer sector, va aplanar el camí a Rossi a deu voltes de la fi per treure's la pressió i descansar. I per abordar-lo al final, en uns intents frustrats per dues errades un cop ja havia recuperat el tercer lloc.

Qui no va fallar va ser Márquez, que com Pedrosa amb Rossi, va superar Lorenzo en la frenada de la recta principal. Netament i, aquest era el pla, sense mirar enrere un cop havia passat comptes amb el mallorquí.

Smith, Maverick

En un altre món, Bradley Smith entrava sisè davant de Pol Espargaró, traient-li quasi deu segons i reivindicant-se a la pista pel fet que el de Granollers hagi renovat amb Tech 3 i ell encara no. I molt més
lluny, a quaranta segons de Márquez, Maverick Viñales acabava la cursa en els punts, com sempre des que és a Moto GP, i aquesta vegada amb vint segons de marge sobre el seu company Aleix Espargaró. Al final de tot, Toni Elias entrava l'últim, per bé que, a diferència dels entrenaments, ho feia lluitant amb altres pilots (Laverty, Bradl i De Angelis).

1
caiguda
en tot el 2015 de Jorge Lorenzo, la d'ahir al matí al ‘warm up', en què també va caure Marc Márquez
9
victòries
consecutives acredita Marc Márquez en territori nord-americà, des del 2011 a Indianapolis, on ja enllaça cinc triomfs
10
podis
en deu curses (tres primers, dos segons i cinc tercers) per a Valentino Rossi, una regularitat que el manté líder del mundial

Honda arriba als 700 triomfs en el mundial

El triomf de Marc Márquez va ser el número 700 d'Honda en els 67 anys d'història del mundial. La marca més poderosa i amb més recursos del món arribava al traçat nord-americà amb 698 i a Indianapolis va afegir-hi el triomf del cerverí i, amb anterioritat, el de Livio Loi en Moto 3. Per categories, Honda acumula 110 victòries en Moto GP, 156 en 500 cc, 62 en 350 cc, 207 en 250 cc i 165 en la categoria petita. Per pilots, han estat 80 de diferents els que han vençut amb una Honda, sent Mick Doohan el que més en té amb 54. A tocar seu hi ha Dani Pedrosa, amb 49, mentre que Márquez ja en suma, amb la d'ahir, 22.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)