Més motor

Als peus del campió

Motor. Petter Solberg s'imposa contra pronòstic en el Barcelona RX i fa xalar el públic en l'estrena del ral·licròs al Circuit de Barcelona-Catalunya

L'estrena del mundial de ral·licròs al Circuit de Barcelona-Catalunya es va saldar amb un gran èxit de públic –vint-i-cinc mil espectadors al llarg del cap de setmana– i esportiu, amb el triomf contra pronòstic del campió, Petter Solberg (Citroën). En la final, el pilot noruec va doblegar els vencedors de les semifinals, Timmy Hansen (Peugeot) i Johan Kristoffersson (VW), que van haver de barallar-se pel segon lloc després de l'arrencada fulgurant de Solberg, del quart lloc en la graella al primer en el segon revolt. Fins aquell moment, Petter havia patit de valent amb els reglatges, i una errada en la tercera classificatòria l'havia enfonsat en la classificació intermèdia –de fet, va sumar menys punts (24) que el segon i el tercer (26)–. Arribats a aquest punt, el líder era un Hansen imperial, el més ràpid del grup. El suec es veia guanyador, però no comptava amb la revifada de Solberg, i fins i tot Kristoffersson el va superar en la joker lap. En la categoria RX Lites, Laia Sanz va bregar amb un cotxe que havia conegut dies millors, però si més no va delectar el públic amb un recital de lliscades. Tot plegat va fer posar dempeus el públic més d'un cop. L'ambient en les tribunes es va traduir en un seguit d'onades espontànies, dignes d'un estadi de futbol. És clar, el Circuit ja és l'estadi del ral·licròs.

Supercar
1r Petter Solberg (Citroën DS3)
24
2n Johan Kristoffersson (VW Polo)
26
3r Timmy Hansen (Peugeot 208)
26
4t Davy Jeanney (Peugeot 208)
20
5è Tanner Foust (VW Polo)
12
6è Robin Larsson (Audi A1)
18
7è Mattias Ekström (Audi S1)
16
8è Topi Heikkinen (VW Polo)
12
9è Reinis Nitiss (Ford Fiesta)
11
10è Andreas Bakkerud (Ford Fiesta)
11
World RX
1r Petter Solberg (Citroën DS3)
243
2n Timmy Hansen (Peugeot 208)
208
3r Johan Kristoffersson (VW Polo)
182

Homenatge al pioner

Els promotors del Barcelona RX van homenatjar la persona que fa gairebé trenta anys va portar el ral·licròs a Catalunya per primer cop, Paco Gutiérrez, president de l'Escuderia Girona i artífex de l'enyorat circuit de Sils. Paco està malalt i no hi va poder assistir, i el president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera, va entregar el trofeu al seu fill, el promotor i pilot Francesc Gutiérrez, i la seva dona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)