Més motor

Xavi Pinsach, campió d'Espanya

Motociclisme. Amb el títol de Superstock 600 a la butxaca, aconseguit amb una victòria i un tercer lloc al circuit de Los Arcos, al pilot d'ETG Racing se li obre un futur en altres categories

Una victòria dissabte –que el va deixar molt a prop del títol– i un tercer lloc diumenge van rubricar la gran temporada de Xavi Pinsach (Kawasaki) i de l'equip ETG Racing en el campionat d'Espanya de velocitat, amb la consecució del títol de Superstock 600, la categoria que és la porta d'entrada en la de Moto 2. Amb tot, el pilot de Porqueres i el seu equip analitzaran diverses propostes de futur, des del mundial de Supersport (ja s'hi va estrenar a Magny Cours) fins al de Superbikes, passant per Moto 2.

Pinsach –que va ser abans alumne d'ETG que pilot– ha dominat la temporada amb tres victòries, un segon lloc i tres tercers llocs. Mai no ha baixat del podi però, malgrat tot, ha tingut en Marcos Ramírez (Yamaha) un rival de nivell.

L'andalús, amb tres victòries i tres segons llocs, ha pagat cara l'exclusió de la primera cursa per irregularitats tècniques. Dissabte tenia l'última oportunitat de dependre d'ell mateix però després d'una lluita espectacular per la posició preferent, amb diversos intercanvis de posicions i també en la cursa, Pinsach es va imposar per menys de tres dècimes amb un últim avançament al límit. Diumenge, amb l'asfalt moll, al pilot de Porqueres, de 19 anys, li valia el tercer lloc i aquest és el que va aconseguir, amb una gestió intel·ligent de cursa, sense entrar en batalla amb Ramírez i Borja Quero quan va veure lluny el quart.

Una temporada d'èxits a ETG

El títol de Xavi Pinsach és el primer gran èxit d'ETG Racing, una formació amb només dos anys en la competició però amb llarga tradició docent. Però no ha estat l'únic èxit. Francesc Pérez –de Sant Vicenç dels Horts– ha acabat cinquè en PreMoto 3, amb dos podis, i Ferran Hernández, novè (un podi) en la mateixa categoria. I en Moto 4 el planter d'ETG també ha funcionat: el mallorquí Marcos Ruda ha acabat quart (una victòria i dos tercers llocs i cap zero), just davant del català Xavier Artigas (una victòria, un segon lloc i també sempre en els punts).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)