Motociclisme

Conspiracions a dojo

Motociclisme. Rossi carrega de nou contra Márquez i l'acusa d'haver donat roda a Lorenzo en la qualificació. L'italià, però, s'hauria beneficiat de la mateixa estratègia aliant-se amb Iannone

Les sospites de conspiracions es van incrementar en la jornada de qualificació del Gran Premi de Malàisia. Dels uns cap als altres, però també dels altres cap als uns. Perquè si Valentino Rossi continuava insistint en la idea que Marc Márquez està ajudant Jorge Lorenzo des de Phillip Island, ahir també corria el rumor d'una aliança italiana entre Rossi i Andrea Iannone.

Els dos pilots transalpins haurien col·laborat en la segona entrada a pista de Rossi en la Q2. Sospitosament, Iannone va esperar el seu compatriota a la sortida de la línia de box i van fer junts unes quantes voltes després de les quals Rossi trencava per primer cop la barrera dels dos minuts (1:59.810) i es posava quart provisional. Rossi, però, va dir que només havia estat una “casualitat” i que no hi havia cap pacte amb Iannone. En canvi, sí que va acusar Márquez d'haver donat roda expressament a Lorenzo: “En tres anys no l'havia vist estirar com ho ha fet en la qualificació [...]. Ell no estira mai els rivals.”

Márquez es va defensar de les paraules de Rossi: “En tot l'any no he donat roda a gairebé ningú. Avui ho he fet amb tres o quatre. Ha estat perquè l'estratègia era intentar sortir primer, ja que hi havia molta gent. Al final, algú ha d'estirar i ho he fet jo.” El de Cervera va dir que Rossi “és el millor” en les rodes de premsa, però que és a la pista on haurà de “guanyar Lorenzo”.

El mallorquí va afegir més llenya al foc insinuant que Rossi no el va ajudar en la cursa de Xest del 2013, malgrat que són companys d'equip i que s'estava jugant el títol amb Márquez: “La cursa va ser força lenta i ell no va intentar cap avançament. No sé per què, però ja és passat.”

La prèvia del gran premi, doncs, es va convertir en una guerra freda a tres bandes que denota els nervis que hi ha per guanyar el títol. Si més, no en el cas de Rossi, que va respondre de males maneres a una salutació de Márquez, que no s'hi juga res, en el corralet dels tres primers classificats de la qualificació.

Aliè a les disputes a tres bandes entre Rossi, Lorenzo i Márquez, Dani Pedrosa va fer el millor temps amb un nou rècord del circuit (1:59.053). El vallesà va aconseguir la seva primera posició preferent en un any i mig amb un senyor temps al qual els seus rivals ni es van acostar. Márquez va quedar segon, a més de quatre dècimes, després de fer el seu millor temps en l'última volta. Lorenzo ocupava el tercer lloc (1:59.737), però Rossi l'hi va prendre en l'últim segon (1:59.726) i el va enviar a la segona fila de sortida. L'enrabiada del mallorquí, que en l'última sessió lliure va tenir una caiguda sense conseqüències, va ser de les grosses. Les posicions en la graella, amb les dues Honda al davant i les Yamaha tot seguit, afegeixen al·licient a l'inici de cursa. Márquez i Pedrosa tenen, en principi, millor ritme, però són els seus rivals de Yamaha els que es juguen el títol.

Pel que fa a la resta de catalans, Maverick Viñales va acabar en la vuitena posició i els germans Aleix i Pol Espargaró van tancar la Q2. Toni Elias no va passar de la Q1.

46
posicions preferents
ha aconseguit Dani Pedrosa (28 a Moto GP, 9 a 250 cc i 1 a 125 cc).

PROTAGONISTES

Hi ha nervis, tensió i estratègia. És un moment interessant en el qual es pot aprendre de grans pilots com ells
Dani Pedrosa
Pedrosa farà tot el possible per guanyar. Márquez, no ho sé. S'haurà de veure com es comporta en una cursa tan important
És clar que amb les paraules de Rossi hi haurà molts més ulls sobre mi. Jo faré la meva cursa i si haig d'avançar qui sigui ho faré
Jorge intentarà passar-me en els tres primers revolts, perquè en això és fort. Ho donarà tot per deixar-me enrere
Valentino Rossi
El meu objectiu és estar amb les Honda, que sembla que tenen bon ritme, i quedar davant de Rossi
Jorge Lorenzo
Jo estava completament fora del campionat i ell dijous m'hi va posar al mig. Però és ell qui es juga el títol
Marc Márquez

Rins surt tercer en la cursa en què pot ser subcampió

Thomas Luthi també va fer un nou rècord del circuit en la categoria de Moto 2. El pilot suís va rebaixar el cronòmetre que Johann Zarco havia aconseguit en les sessions lliures (2:06.881) i el va deixar en 2:06.383. El campió del món va acabar just darrere seu, mentre que el català Àlex Rins, que podria acabar la cursa com a subcampió de la categoria, va ser tercer (2:06.837). La pluja, que va deixar l'asfalt ben moll, va obligar a donar per acabada la qualificació abans d'hora.

En la categoria petita, Danny Kent haurà de remuntar des de la novena posició tot i haver acabat la qualificació sisè. El líder del mundial, que pot guanyar el títol si acaba entre els cinc primers, va ser sancionat amb tres llocs, junt amb cinc pilots més, per alentir el seu ritme generant situacions de risc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)