Més motor

Xavi Pinsach, al FIM CEV amb el potent equip Targobank

Motor. El pilot d'ETG Racing entra en l'òrbita del constructor Tech 3 i pilotarà una Moto 2 similar a la que Xavi Vierge va portar en el subcampionat del 2015, amb més triomfs que el campió

A Xavi Pinsach, campió d'Espanya de Superstock 600 l'any passat, li acaba de passar per davant l'oportunitat de la seva vida, l'equip que el pot catapultar al món professional i, lògicament, s'hi ha agafat. El pilot de Porqueres ha fitxat per l'equip Targobank per pilotar una Tech 3 en el FIM CEV (ara campionat d'Europa) de la categoria de Moto 2. Targobank és l'equip que va aconseguir l'any passat el subcampionat i el tercer lloc de la categoria, amb el català Xavi Vierge i el francès Alan Techer. Vierge ja és pilot del mundial amb l'equip Tech 3 de Moto 2. Amb això ja està tot dit.

A Pinsach se li van obrir diverses oportunitats després d'assolir el títol del 2015. Un any que li podria haver canviat la vida, perquè va començar el 2014 sense cap programa i resignat –per falta de suport econòmic– a buscar un futur professional en el motociclisme a través de la mecànica de competició. Es va matricular a l'Escola Tècnica Girona i a final de temporada li van demanar un cop de mà per posar a punt les motos de l'equip, perquè els pilots anaven perduts. Pinsach va ser tan ràpid a l'inici–amb motos de cilindrada petita, poc adaptades a la seva constitució física– que li van oferir acabar la temporada. I per al 2015 li van preparar una Superstock 600, amb la qual va guanyar el títol en el primer intent.

En el camí del mundial

El pilot de Porqueres ha renovat amb ETG Racing, que s'ha convertit en el seu representant. Per al 2016 tenia com a alternatives el mundial de superbike, el de supersport (es disputen paral·lelament) i, fins i tot, un projecte d'ETG Racing per formar un equip de Moto 2 que ja estava molt avançat quan va aparèixer una de les millors ofertes possibles, la de Targobank Motorsport.

L'equip Targobank disposa en exclusiva per al FIM CEV els xassissos Tech 3. Això significa que Pinsach –que serà un dels dos pilots de l'equip– passa a formar part del grup de pilots que el constructor francès té controlats i que culmina ara mateix amb Pol Espargaró i Bradley Smith en el mundial de Moto GP (amb motos Yamaha oficials). L'equip, amb seu a la Provença (a Bormes-les-Mimoses, prop de Hyères), té també un equip en el mundial de Moto 2 amb dos pilots catalans, Isaac Viñales i l'esmentat Xavi Vierge. Per tant, el camí del mundial està obert per a Pinsach, si els seus resultats són bons.

Més victòries que Pons

En el FIM CEV del 2015, Targobank va ser l'equip que va guanyar més curses, sis, una més que l'equip Pons (amb el competitiu xassís Kalex), que va guanyar el títol amb Edgar Pons (ara també al mundial) gràcies a la seva regularitat. Pons va sumar cinc victòries, quatre segons llocs i dos tercers en onze curses. És a dir, mai no va baixar del podi. En canvi, a Vierge li va pesar com una llosa el zero en la tercera cursa, al Circuit de Barcelona-Catalunya, però la resta de la temporada va ser impecable, amb sis triomfs, tres segons llocs i un tercer. En cinc de les sis últimes curses Vierge va batre Pons. El segon pilot de l'equip, Alan Techer (amb experiència en el mundial de Moto 3 el 2012 i el 2013), va ser tercer de la general, amb dos podis.