Motociclisme

moto GP

Gran Premi de Catalunya

El xou com a pal·liatiu

Rossi guanya per setè cop a Montmeló després d'una gran lluita amb Márquez, que se situa líder del mundial gràcies a la caiguda de Lorenzo

Pedrosa torna al podi, on no pujava des de l'Argentina

Rossi i Márquez van protagonitzar un gran final de cursa i van fer un pas per signar la pau

€L'espectacle era la millor resposta a la tràgica mort de Luis Salom, i els millors pilots del món no van decebre ningú. Valentino Rossi va tornar a assaborir la victòria a Montmeló, que considera casa seva, i ho va tornar a fer amb una gran cursa, una de les millors de la seva vida, segons va dir. Com el 2009, l'italià va guanyar amb una gran cursa, i tot i que ahir no va ser en l'últim revolt, va ser digne de dos dels millors pilots de la història. El meravellós frec a frec amb Marc Márquez, el primer de la temporada després de la polèmica de l'any passat, va permetre veure una cursa de les que fan afició. La càrrega emotiva que va tenir el gran premi va servir, també, perquè Rossi i Márquez comencessin a signar la pau amb una encaixada de mans i un somriure al parc tancat després d'oferir una batalla preciosa, que va permetre rememorar la que l'italià i Jorge Lorenzo van protagonitzar aquí mateix el 2009. En un dels seus circuits favorits, Rossi es va poder treure l'espina de Mugello i aconseguir la setena victòria a Montmeló en la categoria reina, la segona de la temporada després de la que va aconseguir a Jerez.

Victòria treballada

La mala sortida no va ser cap handicap per a Rossi, que no va semblar que tingués gaires problemes per atrapar Lorenzo i Márquez, que s'havien escapat des que es va apagar el semàfor. L'italià va rodar gairebé un segon més ràpid que el mallorquí i el català, que es van veure superats aviat pel 46. Al revolt 4, Rossi va superar Márquez; a la frenada de final de recta, l'italià va superar el seu company d'equip. La intenció de Rossi era escapar-se, però Márquez es va enganxar a ell i ja no el va deixar. L'alta temperatura de l'asfalt va provocar problemes al pneumàtic davanter de Lorenzo i, a poc a poc, va anar perdent posicions. El campió va arribar a rodar un segon més lent que el seu company i va ser qüestió de temps que Pedrosa i Viñales el superessin. El de Castellar del Vallès i el de Roses van protagonitzar una lluita aferrissada en les primeres voltes que els va suposar perdre el contacte amb el grup del davant, encara que tots dos, sobretot Pedrosa, van rodar al mateix ritme durant molta estona. Tan bon punt va poder, el d'Honda va agafar avantatge i va acabar pujant al podi per cinquè any consecutiu a Catalunya, el segon de la temporada, en una cursa en què va tornar a sentir-se bé sobre la moto. Viñales es va anar acostant a un Lorenzo que rodava cada cop més lent, fins que el va superar al revolt 4, un dels millors punts per avançar de tot el traçat. El català va estar a punt de topar amb el de Yamaha, però va evitar el xoc. El mallorquí va seguir perdent ritme i Iannone va arribar a contactar amb ell. A nou voltes per al final, l'italià va voler avançar-lo per l'interior al revolt de La Caixa, va topar amb la M1 i va fer saltar pels aires Lorenzo.

Amb el mallorquí fora de combat, a Márquez li canviava el panorama. El de Cervera anava al límit perseguint Rossi, però el seu cap va començar a funcionar. Si quedava segon, sortiria de Montmeló com a líder del mundial. Tot i que volia guanyar, era conscient de la importància de sumar. Però corria a casa i ho havia d'intentar. El primer intent va arribar al revolt de La Caixa, on havia caigut Lorenzo, però la resposta de Rossi va ser ràpida i abans del final de la volta ja tornava a anar primer. El final de recta va ser escenari del segon intent, però tampoc ho va aconseguir. A tres votes del final, en el tercer intent, va situar-se primer a final de recta, però Rossi estava disposat a lluitar i, al mateix lloc on el català l'havia superat, s'hi va tornar. Llavors sí, va distanciar-se'n per assegurar-se un altre gran triomf en una espectacular cursa que, com tots els pilots, del primer a l'últim, va dedicar a Luis Salom. Ara Márquez lidera el campionat amb 125 punts, 10 més que Lorenzo i 22 més que Rossi. A Assen, un nou episodi.

7
victòries
ha aconseguit Valentino Rossi al circuit de Montmeló des que va pujar a Moto GP, deu en tota la seva carrera.
1
vegada
ha quedat fora del podi Márquez aquest any, a Le Mans, on va caure, tot i que va seguir la cursa i va poder sumar tres punts.
5
podis
consecutius ha assolit Dani Pedrosa a Catalunya en Moto GP, gràcies a dos segons llocs i tres terceres posicions.
2
caigudes
ha tingut ja el campió del món Jorge Lorenzo. La primera, a l'Argentina; la segona, ahir, per culpa de Iannone.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)