Motociclisme

moto gp

Gran Premi de Catalunya

“Per mi, el diumenge perfecte”

GP de Catalunya. Moto GP. Rossi explica que un canvi en la configuració de la M1 respecte de dissabte “per ser més ràpid en el T4” és la clau del seu triomf “en un circuit i un ambient que m'encanten”

Recital de Valentino Rossi –“una de les millors curses de la meva vida”– i la sensació latent que malgrat ser a 22 punts de Márquez en la classificació, el Doctor està en plena forma. Quasi com mai abans. “Enguany, tot i tenir menys punts que l'any passat, sento que estic més fort. I això en un campionat molt més interessant, amb el Marc i el Jorge al davant i amb Dani, Mack i Iannone cada dia més forts”, admetia l'interessat. Un Rossi que com tots els pilots de la graella va tenir paraules de record per a la família de Salom.

L'últim sector

Sempre amb la memòria de Luis Salom plenament present, la roda de premsa posterior a la cursa va tenir l'italià d'epicentre. “Al matí hem modificat la configuració de la moto per ser més ràpids al T4, i al warm-up ja sabia que seria ràpid en cursa. No he sortit bé, he tingut un petit problema amb Dovizioso, però teníem ritme, la moto anava bé i em sentia amb confiança. I ràpidament he pogut anar remuntant fins a situar-me primer.” El de Yamaha parlava, és clar, de les últimes voltes: “Quan el Marc m'ha passat he vist els seus pneumàtics i de seguida he comprès que el tornaria a passar. Anava molt just.”

El contrapunt aquí era, naturalment, Marc Márquez: “Tota la cursa he anat al límit. Perdia molt al T1 i al T2 i només tenia el punt fort al T4. He passat Rossi, però arriscant molt. No estava confiat. Al final són 20 punts, un molt bon botí pel campionat”, assegurava després de revelar que quan ha sabut que Lorenzo era fora ha pensat més en el mundial. El meu objectiu en aquest primer tram del mundial era sortir de Montmeló amb els mínims punts perduts respecte del primer. I sóc primer. Per tant, estem molt contents perquè, a més, ara vénen circuits que m'agraden i s'adapten al meu estil.” I afegia: “I el test de demà [avui] ens ha d'ajudar a millorar.”

Un lloc especial

Rossi, que va guanyar per primera vegada a Montmeló en els últims set anys, resumia la seva aproximació al Gran Premi de Catalunya de manera concloent: “Aquest és un dels millors caps de setmana de l'any, per mi: bon temps, un circuit que m'encanta, molt bon ambient amb els aficionats. I avui, amb la victòria, per mi ha estat el diumenge perfecte.”

Pedrosa i Lorenzo

Cap dels dos va poder lluitar pel triomf, però eren la cara i la creu entre la resta: “Amb el dur no puc pilotar com voldria perquè no aconsegueixo fer-lo treballar. Per això he anat amb el mitjà, diferent de tota la resta. Era una aposta que he fet en l'últim moment. Al començament intentava no empènyer gaire per no gastar el pneumàtic i tenir-ne per al final”, exposava el de Castellar. “Maverick m'atacava i en cada revolt, sense gaire sentit i a la xicana, hem perdut més d'un segon. I ja he perdut el contacte amb els del davant tot i tenir el seu ritme.”

Per contra, i després de sumar el seu segon zero de l'any, Lorenzo explicava: “Amb la temperatura que hi havia, la pista no té adherència i en aquestes condicions el tren davanter, per culpa del pneumàtic, m'impedeix anar ràpid: no puc girar ni fer el pas pel revolt que voldria. He de millorar: Rossi, amb la mateixa moto, sap com evitar-ho.”

Quan Marc m'ha passat he vist els seus pneumàtics i de seguida he comprès que el tornaria a passar
Valentino Rossi
Tota la cursa he anat al límit. Perdia molt al T1 i al T2 i només tenia el punt fort al T4. He pensat en el mundial
Marc Márquez
A Mugello vam fer un pas endavant i aquí n'hem fet un altre. Estic content perquè anem evolucionant
Dani Pedrosa
He sortit bé i era amb els del davant, però he castigat massa el pneumàtic en les primeres voltes i ho he pagat
Maverick Viñales
Estic content amb la cursa que he fet. Hem estat competitius en tot moment i el resultat em reforça
Pol Espargaró
He hagut de parar per un problema elèctric. El control de tracció em tallava la potència, anés amb el mapa que anés
Aleix Espargaró

Avui, pista oberta per al test oficial

Durant el dia d'avui hi ha programat al circuit un dels tests oficials que es porten a terme durant la temporada, amb la pista oberta per als pilots des de les 10 del matí fins a les 6 de la tarda. Recordat per Márquez des d'abans de disputar-se la cursa de Mugello, Honda hi té moltes esperances posades per provar les diferents novetats pel que fa a xassís i basculant. Són peces que els han de portar a confirmar o descartar possibles camins per fer evolucionar la moto i situar-la, si és possible, a l'altura de la Yamaha o de la Ducati en termes d'acceleració. L'actuació d'ahir de Pedrosa invita a l'optimisme: “Jo ja he provat coses d'aquestes durant el cap de setmana i en cursa. M'agrada més provar en situació real d'entrenaments i de cursa, amb els altres pilots anant a fons. L'endemà d'un gran premi, les condicions de la pista són sempre millors que les que després et trobaràs, i els temps surten i t'enganyen. Hem provat coses, han anat bé i demà continuarem des d'aquí.”

Amb Márquez sí, amb Lorenzo no

Va costar, però passats uns minuts al parc tancat Valentino Rossi i Marc Márquez van donar-se la mà. Després, a petició insistent dels diferents mitjans, es va arribar a un cert consens en el sentit que aprofitaven el duel ofert als aficionats en un gran premi marcat pel traspàs de Luis Salom per aparcar les seves diferències. “Ha estat bo buscar la normalitat amb el Marc, sobretot després del que va passar divendres”, deia Rossi. “El motociclisme mereixia que ens reconciliéssim”, deia Márquez, tots dos a Movistar. Una hora més tard, en la roda de premsa oficial, somriures compartits, més forçats que sincers. Millorarà la seva relació a partir d'ara, preguntaven a Rossi. “Sí.” I prou. I amb Lorenzo? “Amb el Jorge, des que vaig tornar a Yamaha, sempre he estat jo el que li anava a dir alguna cosa. La iniciativa sempre ha estat meva. Des d'aquest any, però, vaig decidir esperar. I encara és l'hora que em digui com em van les coses.” “No parlo d'això”, responia Lorenzo al seu Hospitality.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)