Motociclisme

Moto 2

Gran Premi de Catalunya

Amb precisió, de manual

GP de Catalunya. Moto 2. Johann Zarco, a roda d'Àlex Rins durant dues terceres parts de la cursa, sotmet el barceloní en les últimes set voltes i torna a vèncer a Montmeló. Rins és el nou líder del mundial

Quan no pots guanyar has d'endreçar el garatge, condicionar els prestatges i estar a punt per a una millor ocasió. És el més assenyat i és també una de les dreceres més segures cap al títol. De moment, Àlex Rins ja és líder del mundial amb vuit punts més que Sam Lowes i deu més que Johann Zarco.

Zarco explica sovint que la de Montmeló passa per ser la cursa de casa seva. Fill de Canes, Le Mans cau lluny i és aquí on més amics i familiars el van a veure. Per si no n'hi hagués prou amb aquesta motivació addicional, el traçat català literalment li encanta. Ahir va tornar-ho a demostrar, amb més solvència que un any enrere quan ja va aconseguir-hi el triomf.

D'apuntador a solista

A roda de Rins des de la primera volta, Zarco va agafar uns bons apunts durant tres quarts de cursa, unes anotacions que va portar a la pràctica quan mancaven set voltes. Amb una frenada contundent i arranjada al final de la recta principal i fent les sis voltes següents mig segon més ràpid del que havia estat el ritme anterior –de l'1:51 baix a l'1:50.5.

Consolidant una trajectòria que sempre havia estat més refinada que la de Rins en els tres primers sectors, i sent agressiu en l'últim tram, on el pilot de Sito Pons havia estat habitualment més homogeni. Ja des del primer pas per la xicana habilitada per a aquesta cursa, quan va superar Thomas Luthi per liderar la graella en el primer pas per volta. Marcant sempre el pas, Rins va veure com Zarco no li perdia mai la pista i seva va ser la interpretació del diumenge. De conjunt, a duet, fins al solo de cloenda del francès de l'equip d'Aki Ajo.

Malastrugança

Takaaki Nakagami va escortar-los al podi, una funció que per moments semblava reservada a Àlex Márquez.

Sortint setè, atent al semàfor, el cerverí va acotar amb celeritat la quarta posició davant de Hafizh Syahrin, lluny de Rins i Zarco, però amb Luthi dins del radi d'acció. Dècima a dècima, va ser quan ja el tenia a menys d'un segon que va caure, a La Caixa, i tot i aixecar-se i reprendre el vol no va poder acabar dins dels punts (18è). En canvi, Àxel Pons va refermar la trajectòria a l'alça, posició amunt posició avall, sempre va moure's entorn del novè lloc assolit, i va sumar el tercer top 10 consecutiu.

Ha estat molt dur, un cap de setmana molt i molt difícil en l'aspecte emocional, perquè hem perdut el nostre company i amic Luis
He caigut sense que la moto m'avisés. Tot anava perfecte i de cop m'he vist a terra. Em sentia molt bé, molt còmode
Àlex Márquez
La victòria serveix per retre-li homenatge al podi. Ha estat la millor manera d'acabar el cap de setmana
Johann Zarco
Volia dedicar el millor resultat a Luis. Quan Zarco m'ha avançat, jo anava al límit i he pensat que el segon lloc era bo
Àlex Rins
2
victòries
de Johann Zarco al circuit, la d'ahir i la de l'any passat, també davant de Rins. En els dos casos, des de la ‘pole'
6
caigudes
d'Àlex Márquez en set curses. Fora dels punts tot i reprendre la marxa, va caure quan tenia el podi a tocar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)