Motociclisme

moto gp

GP d'àustria

Te'n recordes, Vale?

Motor. GP d'Àustria de motociclisme. El campionat es reprèn a Spielberg, una pista on no es competeix des del 1997 i en la qual Rossi va obtenir el seu primer podi en el mundial

Dues dècades, una barbaritat en l'esport. En 20 anys un esportista arriba al professionalisme, fa la seva carrera i es retira. Això, en els casos normals. El GP d'Àustria, que es disputa aquest cap de setmana al circuit de Spielberg, mostra una excepció. Els únics GP de motociclisme que s'han disputat al circuit austríac van ser el 1996 i el 1997. I Valentino Rossi ja hi era. Van ser les seves dues primeres temporades en el mundial, i en el GP d'Àustria del 1996 va aconseguir el seu primer podi (tercer, rere Ivan Goi i Dirk Raudies) just abans de la primera victòria, a Brno. En la següent va ser campió del món dels 125 cc, però la cursa d'Àustria va ser una de les quatre (de quinze) que no va guanyar. Va acabar segon, rere Noboru Ueda.

Vint anys més tard, per descomptat, Rossi és l'únic supervivent de la graella. Però haver competit al Red Bull Ring no li dóna cap avantatge. És el test que hi va fer el 19 i 20 de juliol –ell i un gran nombre d'equips, però no HRC– el que mesura les capacitats d'uns i altres. I en aquells dos dies abans de marxar de vacances, Ducati es va adaptar molt bé al traçat, estret i ple de desnivells, amb Iannone, Dovizioso, Stoner i Barberà. Una pista que, d'altra banda, ha estat modificada en un punt clau, el revolt d'entrada a la recta de meta, ara tres metres més estret (de 13 a 10) per fer-lo més lent. Aquest fet implica que els temps del mes passat (1:23.240, el millor de Iannone) deixaran de ser una referència vàlida.

Amb tot, el control de la situació que exerceix Marc Márquez li ha de permetre administrar els 48 punts d'avantatge. És l'únic pilot d'equip de fàbrica sense zeros i només ha baixat del podi en una cursa (dues Jorge Lorenzo, a més de dos zeros). En el cas de Rossi, són tres zeros i dues faltes més en el podi. I amb el sistema de puntuació actual mai ningú no ha remuntat més de 30 punts al líder.

Rins, sota pressió

Àlex Rins no n'ha de retallar 30, sinó 25, a Johann Zarco. Però abans de pensar a remuntar, el català ha de guanyar consistència. Amb un sol podi en les quatre últimes curses (i sempre rere Zarco), és el campió francès qui ha passat d'estar a 31 punts de Rins a superar el català de 25. En Moto 3 torna a haver-hi un català en cursa, Albert Arenas, substitut d'Alexis Masbou a MC Saxoprint. Serà el seu quart GP de l'any.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda)
170
2n Jorge Lorenzo (Yamaha)
122
3r Valentino Rossi (Yamaha)
111
4t Dani Pedrosa (Honda)
96
Maverick Viñales (Suzuki)
83
Pol Espargaró (Yamaha)
72
7è Héctor Barberá (Ducati)
65
8è Andrea Iannone (Ducati)
63
9è Andrea Dovizioso (Ducati)
59
10è Eugene Laverty (Ducati)
53
11è Aleix Espargaró (Suzuki)
51
12è Scott Redding (Ducati)
45
13è Jack Miller (Honda)
42
14è Cal Cruthlow (Honda)
40
15è Stefan Bradl (Aprilia)
37
20è Tito Rabat (Honda)
18
Moto 2
1r Johann Zarco (Kalex)
151
2n Àlex Rins (Kalex)
126
3r Sam Lowes (Kalex)
121
4t Thomas Luthi (Kalex)
93
5è Takaaki Nakagami (Kalex)
83
6è Jonas Folger (Kalex)
83
7è Hafizh Syahrin (Kalex)
69
13è Axel Pons (Kalex)
34
22è Àlex Márquez (Kalex)
13
24è Isaac Viñales (Tech 3)
10
25è Xavi Vierge (Tech 3)
3
25è Èdgar Pons (Kalex)
2
Moto 3
1r Brad Binder (KTM)
159
2n Jorge Navarro (Honda)
112
3r Romano Fenati (KTM)
93
El test va anar força bé. Les dues rectes llargues no ens ajuden gaire, molts segons gas a fons. Però hi ha temps per millorar
Valentino Rossi
Lluitar pel títol depèn de moltes coses. Dels resultats de Márquez i dels meus. I en el meu cas, si recupero confiança
Jorge Lorenzo
La relació amb Rossi és millor, és una relació professional, no com a principi d'any. A Catalunya les coses van canviar
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)