Motociclisme

moto gp

GP de la República Txeca

Honda es vol posar al dia

GP de la República Txeca de motociclisme. Marc Márquez i Dani Pedrosa estrenaran actualitzacions per poder competir millor a Brno, una de les pistes predilectes de Yamaha

El GP de la República Txeca podria ser una de les últimes bales de Yamaha i el reviscolat Jorge Lorenzo per mirar de reduir els 43 punts d'avantatge que té Marc Márquez en el campionat, però a HRC no s'han estat amb els braços plegats i tant el líder com Dani Pedrosa estrenaran evolucions que els haurien d'apropar a la tracció de les Yamaha i les Ducati per no patir tant a la sortida dels revolts.

A més, Michelin incorporarà un compost nou a la gamma que ofereix als equips. És un pneumàtic que la majoria d'equips ja van provar en el test del juny a Catalunya, excepte Márquez i Pedrosa, que van caure, i que si Lorenzo i Pedrosa aconsegueixen escalfar (el seu gran handicap fins ara) pot revitalitzar-los. Brno és circuit de tiralínies i tots dos s'hi senten molt a gust. Pedrosa hi compta victòries en 125, 250 i Moto GP i cinc podis en els últims set anys. Igual com Lorenzo, amb dues victòries i tres podis més des del 2010.

L'altra qüestió és saber si el doblet de Ducati a Spielberg va ser flor d'un dia o els italians tenen moto per ser àrbitres reals en la lluita pel títol.

43 són suficients?

Serà la pregunta d'aquí a final de curs mentre Marc Márquez –sense seqüeles físiques de la caiguda d'Àustria– gestioni l'avantatge. Matemàticament, encara que Jorge Lorenzo no depèn d'ell mateix (si Márquez quedés segon darrere el mallorquí seria campió per tres punts), és més explícita la dada que des del 1998 cap pilot que ha estat líder a vuit curses del final (sovint amb avantatges menors que el de Márquez) ha perdut el títol. Els últims als quals els va passar van ser Biaggi i Crivillé (103 punts, per 90 de Doohan, que seria campió) però en un campionat de 14 curses en el qual encara no s'havia ni arribat a la meitat.

Marc VDS no podrà comptar en aquest GP amb Jack Miller, a qui ahir se li va fer una ressonància magnètica per avaluar la fractura a la vèrtebra toràcica 6 que es va fer en el warm-up d'Àustria. Aleix Espargaró anirà fins al límit per saber si pot córrer amb la fractura del dit del cor de la mà esquerra.

En Moto 2 és gairebé l'última oportunitat d'Àlex Rins per continuar depenent d'ell mateix i no haver de confiar en hipotètics errors de Johann Zarco. En Moto 3, Albert Arenas tindrà una altra oportunitat amb l'equip Peugeot Saxosprint. A Spielberg, l'embragatge el va fer endarrerir moltes posicions.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda)
181
2n Jorge Lorenzo (Yamaha)
138
3r Valentino Rossi (Yamaha)
124
4t Dani Pedrosa (Honda)
105
Maverick Viñales (Suzuki)
93
6è Andrea Iannone (Ducati)
88
7è Andrea Dovizioso (Ducati)
79
Pol Espargaró (Yamaha)
78
9è Héctor Barberá (Ducati)
65
10è Scott Redding (Ducati)
53
11è Eugene Laverty (Ducati)
53
12è Aleix Espargaró (Suzuki)
51
13è Jack Miller (Honda)
42
14è Bradley Smith (Yamaha)
42
15è Cal Cruthlow (Honda)
41
20è Tito Rabat (Honda)
20
Moto 2
1r Johann Zarco (Kalex)
176
2n Àlex Rins (Kalex)
142
3r Sam Lowes (Kalex)
121
4t Thomas Luthi (Kalex)
106
5è Takaaki Nakagami (Kalex)
92
6è Franco Morbidelli (Kalex)
86
7è Jonas Folger (Kalex)
83
12è Axel Pons (Kalex)
41
19è Àlex Márquez (Kalex)
23
24è Isaac Viñales (Tech 3)
10
28è Xavi Vierge (Tech 3)
3
29è Èdgar Pons (Kalex)
2
Moto 3
1r Brad Binder (KTM)
179
2n Jorge Navarro (Honda)
112
3r Romano Fenati (KTM)
93

400 GP de l'era Dorna

El GP de la República Txeca serà el que fa 400 des que Dorna és el promotor del campionat. Aquesta és la 25a edició del mundial sota el seu control, que va començar el 1992 quan va tancar un acord amb la FIM per gestionar el campionat. En la categoria reina, però, quan s'acabin les curses a Brno no se n'hauran disputat 400, ja que la del GP de Malàisia del 2011 es va suspendre –només en la categoria de Moto GP– per una terrible tempesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)