Motociclisme

moto 2

gp república txeca

Risc calculat, mesura reparadora

Moto 2. Àlex Rins no s'empetiteix en les difícils condicions de la cursa i, segon rere Folger, retalla quinze punts a Zarco. Àlex Márquez acaba en el cinquè lloc

Al mal temps, bona cara. Àlex Rins va sortir reforçadíssim de la complicadíssima cursa de Brno, en condicions de forta pluja i on la mesura amb el gas comptava força més que la velocitat. Després de dues curses en què el francès Johann Zarco li havia tret 34 punts –havien sortit d'Assen igualats amb 126–, ahir el nou pilot de Suzuki en va poder recuperar fins a quinze. Va seguir la pista de Jonas Folger i va treure profit al fet que el vigent campió, tot i ser habitualment un bon cavall sobre mullat, en cap moment va trobar el feeling.

Lectura i prudència

Des del primer revolt, Folger va fer entendre a tothom que ahir se sentia la carta guanyadora del diumenge. L'alemany va arrencar amb força i tampoc van estar-se de romanços tant Rins com Àlex Márquez, segon i quart, respectivament, superats els primers revolts. Per contra, Zarco tot just passava onzè després del primer gir. La cautela el dominava, de la mateixa manera que Rins trobava l'agressivitat justa per marcar Folger a una distància prudencial.

Sense res a perdre, dels 2:19 de la primera volta llançada el pilot alemany es va situar ben aviat en els 2:17, i Rins, amb precaució i atenció, el calcava. En una pista amb molta aigua i amb la visibilitat escassa, els riscos de Folger van definir el podi (ell, Rins i Lowes) encara amb més de mitja cursa per superar. Aleshores Márquez ja era quart i Zarco, setzè i sense fluïdesa, esperava les caigudes dels del davant per poder puntuar. Unes caigudes que van arribar malgrat que la pluja va afluixar i que la pista, tot i ser encara ben molla, es va anar aclarint. Inevitablement, també perquè els incorregibles Corsi i Pasini es movien entre els deus primers llocs.

I amb el podi sedimentat –quan faltaven vuit voltes els tres primers estaven separats de dos segons l'un de l'altre–, els moviments dels dos pilots italians van sacsejar la classificació: Zarco va pujar fins a l'onzè lloc i Márquez, isolat en el sisè, va acabar cinquè. Vierge i Viñales, prudents i efectius, també van entrar en la zona dels punts.

La segona plaça em fa content, però encara més haver retallat tants punts al Zarco. La sortida ha estat la clau
Àlex Rins
Poc després que em passés Passini he tingut un ensurt i he optat per frenar. Llàstima, en sec anàvem molt bé
Àlex Márquez

Primer zero de Brad Binder

El líder més sòlid dels tres campionats, el sud-africà Brad Binder –era l'únic pilot que havia puntuat en totes les curses–, va ser el més il·lustre dels damnificats per la fortíssima pluja amb què va acabar Moto 3. Cinc voltes abans del final, Binder, primer destacat malgrat que tota la carrera havia plogut, va caure, i l'escocès John McPhee, amb una Mahindra pintada de Peugeot, que havia estat el més ràpid en el warm up i que aleshores anava segon, va assolir el primer triomf de la seva carrera. Jorge Navarro, segon a 67 punts de Binder abans d'ahir, tot just va poder ser desè i restar-li sis punts. El gironí Albert Arenas va caure set voltes abans del final, quan lluitava pel vintè lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)