Olimpisme

La ministra d’esports francesa posa les preocupacions olímpiques a remull

Res com un bon bany d’aigua freda per deixar endarrere les preocupacions. Almenys això és el que de ben segur va pensar el gabinet de premsa de la ministra d’esports francesa, Amélie Oudéa-Castéra, que aquest matí s’ha remullat a dins el riu que creua la capital de França -enfundada de dalt a baix dins un neopré- al costat de l’atleta Alexis Hanquinquant per tal de demostrar que les aigües del riu Sena estan en perfectes condicions.

Aquesta escenificació, una de les darreres activitats Oudéa-Castéra al capdavant de la cartera d’Esports, arriba després que s’hagin qüestionat els nivells de salubritat de l’aigua del riu, que haurà d’acollir la cerimònia inaugural i les proves de triatló i de natació en aigües obertes. Uns problemes originats per diversos episodis de pluja i que s’afegeixen als inconvenients de la climatologia, que ha obligat a l’organització a replantejar el calendari d’assajos de la cerimònia olímpica, tal com indica el rotatiu gal Le monde. El bany de la ministra s’ha produït pocs dies abans del que tenia previst l’alcaldessa parisenca, la socialista Anne Hidalgo, que també va afirmar públicament que si els nivells de l’aigua ho permetien, es remullaria.

Després d’una inversió d’uns 1.400 milions d’euros per sanejar el riu al seu pas per la capital, la qualitat de les aigües del Sena era un dels principals interrogants de cara als Jocs Olímpics, que comencen el 26 de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)