Olimpisme

El foc inunda París d’esperit olímpic

Olimpisme. La torxa fa un recorregut de dos dies que s’allarga fins avui per la capital francesa amb la participació de 520 rellevistes

La torxa olímpica va arribar ahir a París i va desfilar pels Camps Elisis, passant pel Grand Palais i el Petit Palais, abans de travessar el Jardí de Luxemburg, un oasi verd de 25 hectàrees al cor de la ciutat, en el marc del dia nacional de França, el 14 de juliol, en un acte simbòlic que va escenificar el gran preludi dels Jocs Olímpics, que es disputaran del 26 de juliol a l’11 d’agost. Un militar dalt d’un cavall va tenir l’honor de descendir l’avinguda Foch portant la torxa fins a l’Arc de Triomf, on l’esperaven un grup de joves de Seine-Saint-Denis, departament empobrit veí de París, on se celebraran la major part de les proves dels Jocs. El militar va encendre la torxa a un dels joves, tots vestits de blanc al davant de la tribuna presidencial situada sota l’Arc de Triomf, el punt culminant dels Camps Elisis. Tot plegat, amb la presència del president Emmanuel Macron.

L’itinerari va incloure espais simbòlics de la capital de França i s’allargarà fins avui, amb la participació de 520 persones, que es rellevaran en trajectes d’entre 200 i 400 metres. Entre ells, l’exjugador del Barça Thierry Henry, actual seleccionador francès sub 21, que va iniciar el recorregut als Camps Elisis. De fet, els relleus van incloure una destacada participació de figures de l’esport i de les arts.

L’Assemblea Nacional, el Panteó, la Sorbona, la plaça de la Bastilla, la sala Bataclan, el teatre Olympia, la plaça Vendôme, el museu del Louvre i el Centre Pompidou, són alguns dels punts destacats del recorregut d’ahir, que es va acabar a l’ajuntament, on es va encendre un peveter per a la nit. Avui, el recorregut començarà al nou La Chapelle Arena, un nou pavelló on se celebraran les competicions olímpiques de gimnàstica rítmica i bàdminton, i finalitzarà a la plaça de la República, amb l’enorme escultura de Marianne, símbol republicà, on s’encendrà un altre peveter. També passarà per les pistes de Roland Garros, escenari del tennis olímpic.

A partir de demà, el foc olímpic continuarà el seu recorregut per França, especialment per diversos departaments del nord i de la regió de la capital, abans de tornar a París per a la cerimònia d’inauguració del dia 26, quan el peveter definitiu s’encendrà als jardins de les Teuleries. La inauguració inclourà una desfilada dels 10.500 atletes en vaixells pel riu Sena, en un recorregut de sis quilòmetres des del pont d’Austerlitz fins al Trocadero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)