Olimpisme

PARÍS EN JOC

Amb els ulls dels periodistes francesos

Als periodistes francesos se’ls veu neguitosos, excitats, curiosos de descobrir quina imatge tindran aquests Jocs de París a la resta del món. L’espera ha estat de cent anys des dels darrers i ara resulta que arriben amb un govern en funcions que hagués pogut ser d’ultradreta després d’unes legislatives fallides. I, a més, aquest divendres ens vam llevar amb un sabotatge de línies de tren d’alta velocitat del qual s’ignora en el moment que ho redacto l’autoria però que afegeix una major pressió a l’esdeveniment.

Aquest dijous em van convidar al programa de tarda de France Inter, la ràdio pública i més escoltada del país en el programa que condueix Jérôme Cadet. A qui en les darreres temporades havia escoltat als matinals d’actualitat. Ell és també l’encarregat de retransmetre l’ambiciosa cerimònia d’inauguració al Sena al cap de dos dies, que s’anuncia no només amb el cel tapat, sinó amb la pluja atlàntica recurrent.

M’acompanyen el corresponsal del diari liberal alemany Die Zeit, Matthias Krupa, i, des de Saint-Étienne, Robert Frosi, de Radio Canada, que ha cobert una quinzena de jocs entre estiu i hivern. Els expliquem que el president Macron ha aconseguit la seva treva política desitjada (no l’olímpica de les guerres) i, segurament, no nomenarà un nou primer ministre o una nova primera ministra fins al setembre. Que el jove prodigi Victor Wembanyama (2,24 m), millor rookie de l’NBA, és una de les atraccions francesa des de fora. I, al final, em pregunten si em banyaré al Sena com a prova de confiança? “Sí, quan ho pugui fer tothom el 2025.” En parlem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)