Olimpisme

Espanya es queda sense gasolina contra Suècia (29-26)

La selecció sueca ha aconseguit la seva primera victòria d’aquests Jocs Olímpics després de derrotar a Espanya (29-26) en un partit igualat en què els jugadors de Jordi Ribera s’han vist superats físicament pels escandinaus en la segona meitat. La derrota ajusta encara més el grup A, ja que els suecs havien perdut el primer partit contra els teutons (27-30). Espanya jugarà dimecres (14 h) contra Japó abans d’enfrontar-se a dos equips durs com són Alemanya (divendres, 16 h) i Croàcia (diumenge, 21 h). Cal recordar que passen a quarts de final els quatre millors classificats de cada grup.

Espanya ha començat bé gràcies a l’encert d’Aleix Gómez (6 gols) i ha aconseguit neutralitzar a un equip que espantava després de fer cinc gols en deu minuts. L’equip tenia la baixa sensible del pivot Javier Rodríguez, que ha sigut substituït pel català Adrià Figueras. Tot i anar al descans amb empat al marcador (11-11), Suècia s’ha posat les piles tornant de la pausa. Un parcial de 4 a 1 liderat per Lucas Pellas i Felix Claar ha col·locat un còmode avantatge a favor dels escandinaus. Aquest coixí de gols ha sigut insostenible per a Espanya que, amb un Aleix Gomez més que vigilat, s’ha topat amb el mur defensiu imposat per Oscar Bergendahl.

Amb les idees poc clares en atac, els suecs han ampliat l’avantatge fins als +7 (27-20) quan faltaven sis minuts i amb un Lucas Pellas totalment banyat en confiança. La reacció d’Espanya ha arribat amb els gols de Gómez i Daniel Fernández, però ha sigut insuficient per evitar la victòria sueca.