Olimpisme

De París a Los Angeles

Repetició compartida. La capital francesa tanca la cita olímpica amb una cerimònia a l’Stade de France i passa el testimoni a la ciutat californiana, que també viurà els tercers Jocs

L’original peveter en forma de globus aerostàtic amb què es va tancar la singular cerimònia d’obertura ha estat el primer argument de l’acte de clausura dels Jocs de París. Léon Marchand, un dels noms propis amb majúscules dels Jocs, ha estat l’encarregat d’apagar el peveter, abans de derivar tota l’atenció cap a l’Stade de France.

La cerimònia d’obertura al riu Sena ja va ser la més llarga d’uns Jocs, i en la de clausura l’organització hi ha dedicat tres hores. Després de tenir molt poc protagonisme el primer dia, els i les atletes –els que no havien tornat a casa– han tornat al primer pla en el comiat, amb la desfilada a l’estadi, prèvia a un espectacle amb coreografies i música.

En l’entrega de la bandera olímpica de París a Los Angeles, ha aparegut Simone Biles, una altra de les grans protagonistes dels Jocs. S’ha endut la bandera en moto l’actor Tom Cruise, com a part de l’espectacle, amb la missió de fer-la arribar a Hollywood i començar una sèrie de relleus fins a un escenari de la platja de Los Angeles on actuaven els Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish i Snoop Dogg.

Ara, els Jocs Paralímpics

París passa el testimoni dels Jocs Olímpics a Los Angeles, però abans organitzarà els Jocs Paralímpics, que es faran del 28 d’agost al 8 de setembre. A la ciutat californiana, com ha passat a París, s’hi viuran els tercers Jocs, perquè ja havien organitzat els del 1932 i els del 1984.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)