Olimpisme

Macron celebra l’èxit dels Jocs de París

El president francès, Emmanuel Macron, ha agraït aquest dilluns la feina feta per part de tots els que han estat implicats en els Jocs Olímpics de París, que a parer seu han estat “un èxit d’organització, de seguretat, esportiu i popular”. En una cerimònia d’agraïment organitzada als jardins del palau de l’Elisi, Macron ha tret pit posant l’accent en “una cosa més immaterial” que espera que quedi com a herència, que és “la capacitat per a treballar junts” més enllà de les tradicionals fractures entre els habitants de París i els de la resta del país, o el sector públic i el privat. A parer seu, “això no pot evaporar-se” perquè, segons la seva lectura, la qual cosa han posat en evidència aquests Jocs és que els francesos “quan anem tots junts, som invencibles”.

En total s’han mobilitzat 250.000 persones de les forces de seguretat durant tots els Jocs Olímpics. Això inclou, en particular, els 35.000 policies i gendarmes que cada dia s’ocupaven de tasques de protecció a París i la seva àrea metropolitana. A ells els han donat suport 18.000 militars, majoritàriament de la missió antiterrorista Sentinelle, així com agents de seguretat privada, dels quals va caldre formar a 25.000.

Finalment, Macron s’ha referit també als Jocs Paralímpics de París, que se celebraran del 28 d’agost al 8 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)