Olimpisme

La fiscalia de París investiga la denúncia d’assetjament de l’algeriana Imane Khelif

La Fiscalia de París ha obert una investigació sobre els fonaments de la denúncia presentada per la boxejadora algeriana Imane Khelif en relació a la polèmica per la participació en les proves femenines dels Jocs Olímpics de París. El procediment pretén determinar si el que li va passar a Khelif correspon a delictes motivats per gènere, injúries públiques també en termes de gènere, provocació pública a la discriminació i lesions públiques per la seva procedència. La investigació ha estat enviada a l’Oficina Central de Lluita contra els Crims contra la Humanitat i Delictes d’Odi de la gendarmeria Francesa.

L’advocat del boxejador, Nabil Boudi, va explicar que l’objectiu amb la denúncia era determinar qui va iniciar la “campanya misògina, racista i masclista” contra els seus clients, però també “qui va alimentar aquest linxament digital”. Segons la carta, “la injustícia que ha patit la campiona de boxa continuarà sent la pèrdua més gran d’aquests Jocs Olímpics”.Khelif, que té 25 anys, es va convertir en la campiona de la categoria femenina de menys de 66 quilos enmig d’una polèmica al voltant del seu caràcter intersexual. Al centre de la polèmica hi havia la suspensió a la qual va ser objecte l’any passat en el mundial per l’Associació Internacional de Boxa (IBA), després de ser sotmesa a una prova de feminitat de la qual no es van comunicar els detalls.

L’IBA està en conflicte obert amb el Comitè Olímpic Internacional (COI), que la va desautoritzar i no la reconeix com a federació internacional de boxa. Tenint en compte que el COI va permetre a Khelif participar als Jocs Olímpics de París, la polèmica sobre el seu cas es va reobrir de manera violenta a París quan va derrotar l’italiana Angela Carini, que es va retirar. La primera ministra d’Itàlia, Giorgia Meloni va dir que el combat no s’havia disputat en igualtat de condicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)