Opinió

Poder absolut

Deixant de banda l'interès del president per canviar deute per accions, l'ampliació no ha engrescat el petit accionista

L'ampliació de capital de l'Espanyol ha cobert la meitat dels seus objectius i ha deixat en mans del grup Rastar el 99% de les accions. Chen Yansheng ja és l'amo absolut del club, almenys en l'aspecte accionarial, i alhora la força del grup Genética Perica s'ha diluït fins a quedar en una representació anecdòtica. De fet, en aquesta operació s'han col·locat 75 milions d'euros en títols, els quals es distribueixen en només 300 accionistes. És a dir que, deixant de banda l'interès de canviar deute per accions per part del president, l'ampliació no ha engrescat el petit accionista.

No em sorprèn l'immobilisme dels actors periquitos que han sortit a escena els darrers anys amb l'afany de comandar el club, era d'esperar que no invertissin en un projecte en el qual serien residuals.

Els 75 milions d'euros amb què s'ha tancat aquesta segona fase d'ampliació de capital no suposen una injecció econòmica per al club, ja que gairebé la totalitat ha servit perquè el president bescanviï accions per deute, és a dir, perquè passés a controlar el 99% del total gràcies a les inversions que havia fet mesos enrere per eixugar el deute del club. Un deute que a hores d'ara es calcula que és d'uns 100 milions d'euros i que els nous administradors de la societat asseguren que quedarà eixugat el 2020.

La fredor d'aquestes xifres contrasta amb la part emocional del futbol, que no entén de números i que el que vol són gols, victòries i passió. Ara que l'equip ja ha aconseguit guanyar el primer partit, cal dir que el projecte esportiu em segueix generant molts dubtes. L'equip està molt desequilibrat. La defensa pateix massa. Sobta que en una plantilla en què han arribat onze jugadors nous hagin de jugar en defensa dos migcampistes. Ni David López és central ni Víctor Sánchez és lateral. L'entrenador encara busca la fórmula al mig del camp, mentre que en atac hi ha overbooking.

Insisteixo des d'aquestes línies que aquesta descompensació passarà factura i que respon a una errada a l'hora d'atorgar el poder per dibuixar la plantilla a l'entrenador i haver relegat a secretari tècnic el director esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)