Opinió

futbol

barça

No podem ser ni innocents ni poc clars

En el cas Neymar tots sabem que darrere l'empresa DIS hi ha uns advocats que utilitza sovint Florentino Pérez

La setmana passada els culers vam viure en una muntanya russa, cosa que comença a ser massa habitual. El Futbol
Club Barcelona és un dels clubs més importants del món i també dels més envejats. Tot plegat fa que sempre hi hagi notícies, situacions o circumstàncies que tenen el nostre club com a actor principal. Però, siguem realistes, moltes vegades, massa, som nosaltres mateixos (em refereixo als gestors del nostre club) els que provoquem o donem peu que el Futbol Club Barcelona es trobi en aquests balls de bastons. Podem parlar del cas Neymar, de Can Rigalt, de l'acció de responsabilitat, de Douglas...

Començo per reconèixer, per descomptat, que dirigir un club de les dimensions del nostre no és gens fàcil. Però això no pot ser excusa per a ningú i menys per a persones que fa temps que estan en el món Barça i que acumulen molts anys participant de la gestió o com a oposició activa. Dit això, entrem en matèria.

Em sembla cruel, innecessari i molt rebuscat el que ha fet l'Audiencia Nacional reobrint el cas Neymar per estafa contra DIS. No només pel fet en si, que ja sembla una broma, sinó pel contingut. Recordem que el cas ja estava arxivat pel jutge, encara que la fiscalia no n'estava molt convençuda. Però, almenys a mi, em fa sospitar com ho han fet i el moment. A més, tots sabem que darrere aquesta empresa DIS es troben uns advocats que utilitza molt sovint Florentino Pérez. De fet, no ens oblidem que DIS i Florentino havien arribat a un acord perquè Neymar fitxés pel Madrid. Per descomptat, amb una suculenta comissió per a DIS. I des d'aleshores DIS i Florentino sembla que mantenen certa relació. És a dir, ja tenim els ingredients adequats per tocar els nassos al Barça i al barcelonisme.

Tot això és cert i, com sempre, demostra que ens tenen moltes ganes i enveja. Però el problema, on comença i qui ho va provocar? Doncs la família Neymar i la junta de Rosell quan van fer un plantejament de fitxatge que era de tot menys clar. I a més, es van vanagloriar públicament del resultat i el preu. Per descomptat, prèviament ja havien avisat que el Madrid el volia fitxar per una quantitat superior però que Neymar vindria al Barça perquè ens estimava molt. En altres paraules, estan perseguint el Barça, que s'ha hagut de declarar culpable previ acord, sota el meu punt de vista totalment desencertat, de la junta amb la fiscalia, perquè hem volgut que tothom veiés que llestos que som. En conseqüència hem donat munició a la caverna i al seu general Florentino perquè amb mentides i calúmnies, basades en mitges veritats (ningú provoca un pacte per declarar-se culpable si es van fer les coses amb tota la transparència i legalitat desitjables), facin malbé la imatge del nostre club. Hem estat molt innocents, poc curosos i gens intel·ligents.

Sort que tenim Messi, Suárez, Iniesta, Busquets, Piqué o Luis Enrique perquè ens facin gaudir cada setmana de l'espectacle del futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)