Opinió

Bar de borratxos

Gerard Piqué potser és poc o gens culpable en la nova polèmica, però sí que és molt responsable d'actes previs

Al bar de borratxos en què de vegades es converteix Twitter, diumenge a la nit un malentès atiat per centenars o milers de missatges anònims, i recollit momentàniament en els mitjans tradicionals, va tornar a fer avergonyir una professió, la dels periodistes.

Qui ha dit què? Qui critica qui de què? Que un rivet amb la bandera espanyola a la màniga ha acabat retallat? No és el primer cop, ni serà el darrer. A Twitter un hi entra per informar-se, per riure i per fer mal. Potser per més coses. Només cal destriar, saber per quina porta entres, quins són els teus punts d'enllaç i bloquejar en el pitjor dels casos o mirar cap a un altre costat. També es pot tancar el compte. Però entenc que l'eina té un gran poder i una utilitat fora de qualsevol dubte.

A mi em compensa seguir-hi pel rendiment que en puc treure tot i que, de tant en tant, es converteixi en un bar de borratxos, com sovint es defineix Twitter, o en un lloc clarament tòxic, és a dir en un veritable femer on alguns aboquen tota la bilis que tenen a dins.

En aquesta nova rave a Twitter, li ha tornat a tocar el rebre a Gerard Piqué, un dels grans agitadors d'aquest espai, a qui sembla que ja no li fan tanta gràcia les passades de frenada de la massa anònima. La decisió de deixar la selecció espanyola després del mundial de Rússia, està més motivada per Piqué, per haver estat un cop més al centre d'una polèmica, o pel paper que han jugat el mitjans deixant entrar no al rebedor, sinó fins la cuina, un frenesí en les xarxes socials sense solta ni volta?

Si és per aquest segon fet, la cosa comença a ser preocupant per al sector, ja que no hi ha setmana que no aparegui algun dels seus membres retratat per alguna mala praxi periodística. Ara bé, tampoc hem de descartar que a Piqué ja li hagi anat bé aquesta polèmica per, amb un historial a la butxaca que molts ja voldrien (mundial i copa d'Europa de seleccions), tocar el dos d'un ambient en què ni hi és per conviccions ni per les situacions que s'han generat els darrers anys contra ell, especialment per part d'alguns membres de la premsa i d'un sector més que notori dels aficionats.

Gerard Piqué torna a ser, malauradament, protagonista fora del camp, on a molta gent sembla que li interessa més que ho sigui, més que no pas destacat protagonista per sobresortir amb les seves virutus al terreny de joc. Desconec si Piqué ens ha tornar a convocar per a la seva causa, com de vegades sembla que ho ha fet perquè tots prenguéssim posició quan ha rebut una crítica o fins i tot un escarni en massa.

Ja fa temps que sabem que Piqué acabaria prenent mal, tot i que en aquesta ocasió, per la retallada de les mànigues i el malentès que s'ha generat, ningú podia sospitar que es pogués incendiar el ninot en què alguns el volen convertir.

Piqué potser és poc o gens culpable en la nova polèmica, però sí que és molt responsable d'actes previs que fa anys que es van coent, amb les sortides de to i la seva falta de respecte. Ell és com és, però per això mateix, quan es defensa tant ser tan especial, també s'ha d'acceptar que hi hagi qui no et vulgui. I tots tan contents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)