Opinió

Psicoteràpia amb urgència

No hi pot haver comprensió cap als que incitin a la violència física o verbal

El cap de setmana ens ha portat imatges realment preocupants i que no fan més que demostrar la teoria que el futbol ja no és només un espectacle. De fet, com ja sabeu, penso que potser ja ha deixat de ser un espectacle per molta gent. Potser ja és, per alguns, una mena de teràpia sense control per desfogar-se d'un tipus de vida, la seva, que segurament no és gens destacable o atractiva, més aviat tot el contrari. Em refereixo al capítol viscut els últims minuts del partit amb el València on un grup, bastant important, de seguidors del València que podríem definir com una mena d'ultres sense cap mena de dubte, van llançar ampolles a un grup de jugadors del Barça. Però, com no podia ser d'una altra manera, ens trobem que les opinions respecte del que va passar varien segons el color i l'interès de qui les expressa. Només fa falta llegir diaris esportius de Barcelona i Madrid o mirar, qui tingui la capacitat i l'estómac per aguantar-ho, la manipulació intencionada de les imatges del moment esmentat que es va fer en el programa d'en Pedrerol i companyia. Encara no ens hem adonat que ens estem carregant l'espectacle del futbol?

Sí, també podríem parlar d'allò de l'ou i la gallina perquè uns diuen que s'ha provocat la grada i uns altres, que la grada ha provocat la resposta dels jugadors. En altres paraules, és el de sempre i només empitjora la situació i crea més odi en aquests malalts que necessiten psicoteràpia amb urgència i, per descomptat, dóna més munició a una sèrie de tipus que viuen de crear conflicte a través dels seus comentaris o escrits.

Des del meu punt de vista, això s'ha d'aturar d'una vegada perquè, encara que algú pugui pensar que mentre es desfoguen als estadis no ho fan al carrer, estan molt equivocats. Recordem el que va passar a prop del camp de l'Espanyol no fa gaire temps o la batalla entre seguidors de l'Atlético de Madrid i el Deportivo als voltants del Vicente Calderón a Madrid.

Crec que una bona manera és començar a actuar sobre tothom que hi estigui implicat i demostrar que no hi pot haver cap mena de distinció o comprensió cap a tots aquells que amb els seus actes o paraules participin o incitin a la violència i l'agressió física o verbal. És a dir, en el cas concret del partit de dissabte, el València hauria de ser castigat amb una multa important i el tancament de l'estadi, el malalt o malalts que van llançar les ampolles haurien de ser castigats amb una multa econòmica i l'expulsió de tots els camps de futbol d'Espanya com a mínim, així com perdre la seva condició de socis del València i ser declarats persones no grates pel seu propi club. I Neymar hauria de ser castigat, especialment pel Barça, per les seves paraules cap a la grada. I així, si tothom fes el mateix, ja veuríeu com canviaríem la situació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)