Opinió

La darrera empenteta

En el cas del Barça, no s'ha de tractar de donar empentetes a Messi, sinó de comprar present i futur amb la seva renovació

Si s'havia de triar una data perquè Cristiano Ronaldo signés la renovació de contracte, aquesta no podia ser escollida amb més encert que fa unes setmanes. Era com donar-li la darrera empenteta cap a la Pilota d'Or, enviant un inequívoc missatge a l'opinió pública que l'abanderat de la institució segueix sent el portuguès, que si bé en la lliga espanyola no toca vores, quan apareix amb la seva selecció torna a ser el golejador que tant ajuda els seus equips. Dos impactes irrefutables cap a l'univers: Ronaldo està marcant gols amb la vigent campiona d'Europa i el seu equip li programa una festa de renovació que ja la voldrien molts. Impecable a ulls de tothom.

A 620 quilòmetres, en l'aturada de seleccions, i després d'una exhibició a Sevilla, el Barça segueix enviant innocents i poc fiables missatges sobre com està la renovació de Lionel Messi. Sí, de vegades, malgrat que un tingui una agenda, els elements externs influeixen i fan que els dubtes i la por s'instal·lin en el pensament de la gent. El Barça, quan s'ha de referir a la renovació de contracte de l'argentí, no gesticula gens perquè sap que hi ha hagut algun episodi en l'aproximació a Messi que ha fet caure gotes de suor freda. Què vol dir això? Doncs és clar, que Messi no deu estar cent per cent convençut d'allargar el contracte més enllà del 2018.

Si és cert, segons gent propera al jugador, que Messi ha arribat a dubtar de seguir al Barça, també és ben cert que no té res pensat sobre què li convé més a partir del 2018. Per tant, jo defensaria una posició ferma del club, sense angoixar-lo públicament perquè no se senti pressionat per res, i enviaria un missatge inequívoc que l'argentí, únic en la seva espècie, ho té tot al seu abast per seure, negociar i continuar, perquè aquesta ha de ser l'únic interès que ha de tenir el Barça amb el jugador més valuós de tota la història del club.

Ara a Messi el poden atacar molts fantasmes, com perdre la cursa per la Pilota d'Or, cosa que seria una nova broma de mal gust que deixaria retratat L'Équipe en la seva nova etapa de lideratge d'aquest premi sense la FIFA, i que els compromisos amb la seva selecció no els afronti amb l'èxit que tothom espera, tot afegit a les dues derrotes que ha encaixat en la copa Amèrica.

Són dues coses que el Barça no pot controlar, potser sí una mica la primera, però el que sí que té a l'abast és no mostrar ni un sol dubte sobre la seva estrella. Hem passat d'incipients futbolistes que pagarien per estar al Barça, a homes amb una trajectòria envejable als quals els amoïnen coses que fa anys ni es platejaven. És aquí on el club ha d'estar atent i, si cal, avançar-se en el sector mediàtic per construir un missatge que agradi i tranquil·litzi tothom, especialment Lionel Messi.

Potser el Madrid ha comprat actualitat amb la renovació de Cristiano, sense parar atenció al procés de davallada que està patint un futbolista que li sortirà per un ull de la cara a l'equip de Florentino, sense que hi hagi certeses sobre si el portuguès seguirà incidint en el joc col·lectiu del seu equip. En el cas del Barça, no s'ha de tractar de donar empentetes al jugador, sinó de comprar present i futur amb la renovació de Messi, ja que no hi ha cap mena de dubte que sense ell això seria molt dur, i amb ell, continua la festa permanent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)