Opinió

Tenim poca capacitat tècnica?

Deixem de queixar-nos de tot, ja semblem el Barça dels 80

Aquesta lliga em porta records d'anys passats, d'ensopegades inexplicables, d'equips que pensaven que ens podien guanyar a casa nostra, de jugadors poc o gens motivats, d'entrenadors que volen fer-nos creure que no passa res i que hem jugat bé, de presidents que cada vegada que parlen puja el pa (ja m'enteneu), de dependència del bon rendiment d'un jugador o dos, de la incapacitat de llegir els partits per part de l'equip tècnic i, el que més em preocupa, la falta de l'estil que ens ha fet tan grans en els últims 25 anys. Em recorda massa el Barça de fa 30 o 40 anys.

Sóc dels que creuen que s'ha de confiar i donar oportunitats perquè tothom demostri la seva vàlua, de fet, ho he defensat en innumerables articles abans i ho he fet amb nom i cognoms. Però, lamentablement en aquest cas, la realitat és un camí que ens posa al nostre lloc i ens mostra les conseqüències de les nostres opinions i accions. Ara com ara i des de fa temps, és una realitat que hi ha cert descontrol i poques idees per canviar la situació. De fet, sí que hi ha una idea... Que Messi estigui inspirat i, amb la col·laboració de Suárez, Neymar o Iniesta, ens porti a la victòria. Home, és clar que per això els volem i, fins ara, especialment Messi, ens ha ajudat perquè aquesta temporada no sigui encara més preocupant.

Sí, també és cert que l'aturada de seleccions, les lesions i, una mica, els senyors de negre (ara ja de groc, verd, blau, etc.) no ens han ajudat gaire, de fet, tot al contrari. Però això no pot ser mai una explicació vàlida perquè hi ha altres equips als quals no els afecta tant i, si us plau, deixem de queixar-nos de tot plegat, que ja semblem el Barça dels 80, que només fèiem que plorar. La realitat és que el problema ja ve de lluny però ha quedat emmascarat pel bon rendiment d'alguns jugadors que han aconseguit tirar l'equip cap endavant i punt. La capacitat actual de l'equip tècnic per capgirar-ho tot plegat és, segons el que hem vist i les anàlisis que fan després de partits com els de Vigo, Màlaga, Alabés o fins i tot Granada, m'atreviria a dir, escassa i depèn de les habilitats de Messi, Iniesta o Suárez. Esperem que estiguin molt encertats el que queda de temporada.

Els equips contraris que ens han fet mal juguen exactament igual que l'any passat i no han de canviar res. Com és possible que l'equip tècnic no hagi sigut capaç d'interpretar els partits adequadament? No deu ser per falta d'informació, vídeos i, en general, tecnologia, pel que vam veure a Barça TV en el programa Els homes de Lucho. Tenim molta tecnologia i poca capacitat tècnica? Desitjo que no sigui així però estiguem alerta. Avui toca guanyar, ja sabeu allò de la reacció postdesastre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)