Opinió

Consideracions

Anul·lats, per tant, bona part dels problemes que hi havia en la línia defensiva, l'Espanyol necessita ara millorar en l'aspecte ofensiu

Guanyar en el futbol ho cura gairebé tot; com a mínim serveix per aconseguir tranquil·litat i veure les coses des d'una altra perspectiva. I en aquest sentit els sis partits consecutius sense perdre i les dues victòries a domicili seguides que ha aconseguit l'Espanyol en les últimes jornades així ho acrediten.

Per tant, ara que els de Quique Sánchez Flores han entrat en dinàmica positiva i comencen a escalar posicions a la classificació, és el moment més oportú per fer diverses consideracions sobre el joc i l'equip. Més que res perquè quan les coses no surten, les crítiques o valoracions poden resultar molt aprofitades i fàcils de fer. Per contra, costen més i són més escasses quan els resultats són positius.

Tot i haver costat algunes jornades, l'Espanyol sembla que ha solucionat el problema defensiu que el va acompanyar tota la temporada passada i l'inici d'aquesta. Ha passat de ser l'equip més golejat a ser un dels més fiables defensivament. Com a mostra, dels sis últims partits, en cinc d'aquests ha acabat amb la porteria a zero.

Bona part de culpa d'aquest canvi la té un porter amb la solvència de Diego López, però amb això només no n'hi ha prou, i també una línia defensiva estable hi ha contribuït molt, a banda que l'equip en general ha assimilat els mecanismes defensius que l'entrenador els demana.

I això ho han aconseguit amb jugadors ocupant posicions que no són habitualment les seves, com ara Víctor Sánchez i David López. Ara la pregunta és si amb la més que probable arribada d'un lateral dret en el mercat d'hivern i amb la recuperació d'Òscar Duarte cal que aquests dos jugadors tornin a jugar al mig del camp.

Doncs probablement el millor seria no tocar res. I és que difícilment l'Espanyol trobarà al mercat un lateral amb més fiabilitat que la que ara té Víctor Sánchez i un central amb el nivell de David López, que en pocs partits ha demostrat que també pot ser un grandíssim central.

Anul·lats, per tant, bona part dels problemes que hi ha havia en la línia defensiva, l'Espanyol necessita ara millorar en l'aspecte ofensiu. Primer de tot perquè ja s'ha tret de sobre bona part de la pressió que tenia en defensa i després perquè aquesta temporada disposa de jugadors per poder millorar força el joc quan l'equip té la possessió de la pilota.

No és fàcil assolir aquest equilibri defensa-atac; tots hem sentit a parlar algun cop de la teoria de la manta, però aquest ha de ser el pròxim objectiu dels blanc-i-blaus. I avui, davant el Leganés, tenen una primera oportunitat per demostrar-ho, i també per aconseguir d'una vegada la primera victòria a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)