El CERH necessita una sacsejada
L'any 1999 vaig entrar per primera vegada a internet. Fa deu anys no sabia ni què era el Facebook, i el Twitter no devia estar ni inventat. Un expert diu que els estudiants actuals utilitzaran xarxes socials en la seva feina que ni tan sols estan inventades mentre són a la universitat. Tot va de pressa. Què faríem ara si ens traguessin de les nostres vides el Whatsapp? La primera conseqüència és que s'acabarien els sopars de commemoració de gent que fa 40 o 50 anys –ben mirat, de fet, aquest potser seria un benefici col·lateral–. Fa quatre dies no sabíem ni què era el Whatsapp ni si els que havien estudiat amb nosaltres s'havien engreixat. El fax que inundava de papers les redaccions periodístiques és un electrodomèstic obsolet, tot i que el burofax segueix sent una eina vital si et vols canviar de companyia de mòbil.
En ple segle XXI, el Comitè Europeu d'Hoquei Sobre Patins (CERH) no fa públics els horaris dels partits de la lliga europea ni de la copa de la CERS fins al dia abans. Al seu lloc web no hi ha ni cap acta de partit, ni llistat de golejadors, ni res de res. Els resultats dels partits, les designacions arbitrals i el calendari. Des de fa uns anys, fan una guia amb les plantilles i també ofereixen alguns dels partits per streaming, encara bo. Si els horaris se saben amb temps, perquè els clubs que juguen a casa en fan cartells, per què no els fan públics abans? No seria sobrer, almenys per fomentar-ne el seguiment. Una cosa és ser un esport pobre que no pot competir contra el futbol i l'altre és tenir un lloc web poc actiu. Només cal mirar com han evolucionat els llocs web de la federació espanyola i de la federació portuguesa –amb els errors que es vulguin–, amb les fitxes dels seus partits en línia, per veure que, tècnicament, es podria fer el mateix, almenys en la competició principal.
La jornada va ser prou bona per als catalans en la lliga europea. El Barça i el Reus són líders i el Vic va salvar un empat a casa contra el Lodi que el manté viu en el grup de la mort. En la CERS, malauradament, dos campions recents de la competició, el Moritz Vendrell i el Noia, van quedar eliminats en els setzens contra equips de cara i ulls, el Viareggio i el Follonica. Ja està bé que el campió i el finalista de l'any anterior –Barcelos i Vilafranca– passin directament a vuitens, però cal una revisió profunda del sistema de competició i establir més caps de sèrie per evitar perdre equips de qualitat tan aviat. Si veiem la llista de classificats per als vuitens, veurem uns quants conjunts sensiblement inferiors –tres d'alemanys, un de suís i un de francès– que van passar perquè es van enfrontar a equips de categoria similar.