Opinió

Com perdre contra el Madrid dissabte

Aquests partits són els adequats per alternar la tendència d'una temporada

Apunteu: el Madrid ha guanyat les Champions cromàtiques sense endur-se la lliga, mentre que el Barça, com a mínim, ha acompanyat cadascuna de les cinc amb el torneig ordinari, o millor encara, amb el happy ending del triplet. Aquesta dada ens desvesteix un axioma incontestable: el Madrid és capaç de vèncer sense identitat, tan sols necessita aplicar la fórmula d'aplegar jugadors resolutius i envernissar-los amb el carisma que la història li ha anat a favor, mentre que el Barça, agradi o no, ha remuntat en direcció oposada a la història i, per tant, ha abraçat l'èxit si abans ha decidit com arribar-hi.

Així doncs, partint d'aquesta dualitat d'estils, és comprensible que les alarmes fecundin quan presenciem el desús de la medul·lar per fiar-ho tot al trident, i com a conseqüència, els migcampistes empolainats de comparsa sofreixin una minoria numèrica que transforma el millor dels atacs amb la pitjor de les defenses. És per això que davant d'aquest carreró sense sortida, l'equip treu aigua de la barca i es refia que Messi camini descalç sobre el Tiberíades, i d'aquesta manera, ens excitem desgranant el seu miracle i obviem el problema que podem llegir entre les bambolines dels que confonen valentia amb protesta, agressivitat amb confrontació verbal, o brillantor amb la pedanteria del que no necessita ser pedant per deixar l'oponent amb el cul a terra i la moral devastada.

Per aquest fet esguardem el clàssic amb cert escepticisme, perquè si mimetitzem al seu patró de saltar al camp sense ofici ni benefici, ens posaran a mirar cap a la Meca, i si ens proposem jugar com nosaltres sabem, necessitem un canvi de mentalitat i una finor tàctica i tècnica que certes peces no semblen trobar. Això sí, no perdem l'esperança perquè tots sabem que aquests partits són els adequats per alternar la tendència d'una temporada, i que després d'un clàssic, els plors i els somriures poden agafar fàcilment el pont aeri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció