Opinió

Un equip senyor i un senyor equip

La reacció de l'Atlético Nacional davant la tragèdia està a l'altura del seu magnífic any

L'Atlético Nacional també és campió. Ho és per la seva vàlua futbolística, però sobretot per la seva sensibilitat humana. Ha estat emocionant veure com el club colombià ha fet seva la tragèdia d'un rival. Com les llàgrimes del Chapecoense han estat també les del club paisa i com una reacció espontània i sentida deixa una petjada més profunda que qualsevol trofeu. “Amb la seva actitud han promogut un esperit de pau, comprensió i futbol net”, ha proclamat la Conmebol després que el club verdolaga demanés que el conjunt brasiler fos proclamat campió de la copa Sud-americana.

Des del passat 28 de novembre, el món sencer empatitza inevitablement amb el Chapecoense, però entre tots hauríem de guardar un racó de culte també a l'Atlético Nacional, un club històricament vinculat a la figura de Pablo Escobar i a l'època obscura del narcotràfic a Colòmbia, però que en tan sols un any ha reescrit el seu guió de vida. Avui és un exemple de fair play i de solidaritat de cara al món, un gest que alimenta el savoir faire d'un club que ha trobat estabilitat esportiva en un context sempre volàtil. Amb un equip ben treballat i cohesionat per Reinaldo Rueda, va guanyar la Libertadores a final de juliol però, com sempre passa als campions d'Amèrica, va haver de passar pel peatge del mercat, que li va treure alguns dels seus millors futbolistes: Deivinson Sánchez (Ajax), Sebastián Pérez (Boca Juniors), Marlos Moreno (Manchester City) i Alexander Mejía (León). A l'Amèrica del Sud, el preu que ha de pagar el campió és una ressaca aguda. L'han patit alguns dels últims campions d'Amèrica, com el River i el San Lorenzo, que van anar a jugar el mundial de clubs molt debilitats. L'Atlético Nacional, en canvi, ha acoblat peces amb rapidesa, segueix sent un equip amb migcampistes de bon peu i amb atacants de molt vertigen, com Ibargüen, Borja i Berrío. Un equip que no s'ha descosit durant l'estiu i que viatjarà al Japó, tant de bo, amb possibilitats de competir: ho mereix perquè és un senyor equip... i perquè ha demostrat que també és un equip senyor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)