Opinió

Moment Luis Enrique

Per al partit d'avui a San Mamés l'entrenador haurà hagut de sumar i restar per trobar la fórmula ideal després de vacances

Partit amb majúscules. Sobretot per a Luis Enrique. Especialment abans que soni el xiulet inicial de l'àrbitre. La gestió que el tècnic faci de la situació pot ser més important del que ara pugui semblar. L'Athletic-Barça de copa planteja dilemes interessants que segur han ocupat l'entrenador asturià i els seus ajudants. Fins d'aquí a unes hores no podrem resoldre els nostres dubtes. Avui ens aturarem en el moment de decidir l'alineació.

Dins del vestidor hi ha codis no escrits però molt importants que regulen certs comportaments individuals i col·lectius i que són acceptats per tots els seus inquilins. Ningú els veu gravats a cap paret però hi són i, en molts casos, tenen molt a veure amb la justícia i la moral. Respectar i ser respectat ajuda molt a la convivència del grup i a l'èxit general. I en un vestidor com el del Camp Nou, ple d'estrelles, encara més. Per això Luis Enrique, per al partit d'avui a San Mamés, haurà hagut de sumar i restar per trobar la fórmula ideal.

A vegades el sentit comú marca el camí. En tres temporades, el tècnic del Barça ha fet jugar el seu porter suplent en la copa. En els dos anys anteriors, Ter Stegen; aquest, Cillessen. Si el porter holandès està lesionat hem de pensar que tocarà a Masip, el tercer de la plantilla, un porter amb dèficit alarmant de minuts. És veritat que Luis Enrique sempre ha fugit de les teories predeterminades –i ho ha repetit infinitat de vegades; l'últim cop, ahir mateix– però, com es prendria el vestidor aquesta indelicadesa a un dels seus membres més humils? D'altra banda, no hem d'oblidar que el primer equip no és cap ONG ni un conjunt de futbol de base en què repartir minuts oblidant-se del marcador sembla el més assenyat. Aleix Vidal pot donar un màster sobre l'assumpte. Avui tampoc hi serà.

El mateix succeeix amb els jugadors de camp. La qüestió torna a aparèixer impulsada per les seves pròpies paraules i les dels seus caps, el secretari tècnic Robert Fernández, el màxim responsable executiu de futbol, Albert Soler, i els propis directius –president Bartomeu inclòs–. Tothom ha coincidit a dir que aquesta és la millor plantilla de l'era Luis Enrique, que la diferència entre titulars i suplents s'ha reduït molt i que el fons d'armari anima a esperar una gran temporada. Segurament avui trobaríem un gran dia per demostrar coherència. Segur que Arda, Rafinha, Alcácer, Digne, Gomes i Umtiti esperen que aquesta nit sigui de bon record per a cada un d'ells. El fet que els jugadors sud-americans i Piqué hagin gaudit de gairebé tres setmanes de vacances fa pensar que la possibilitat de no comptar amb ells d'entrada sigui real. Però de veritat es pot prescindir del trident per un partit com aquest? Luis Enrique ja va dir ahir que tots han fet els deures físics i estan millor que quan van marxar. Rotació per a ells? O només per a un? O potser per a dos dels tres? Caldrà tenir unes quantes converses privades amb els cracs...

Si els resultats surten, el Barça podria jugar 19 partits en dos mesos. Com s'ho farà sense comptar amb tots els seus efectius? I si no és així, com arribaran els jugadors més determinants a final de temporada? És evident que el partit de diumenge a Vila-real no ajuda al repartiment de minuts perquè també és un partit molt difícil. Però, posats a fer rotacions, no és millor fer-ho avui (hi ha un partit de tornada) que en la lliga, amb el Real Madrid destacat i sense possibilitat de tornar a ensopegar? No és una bona opció concedir les oportunitats als menys habituals en la competició que menys il·lusiona? Pot ser que guanyar minuts ara els faci créixer de cara als moments importants de l'any, amb la lliga i la Champions com a objectius principals? O és una alternativa encertada fer un vuit titulars i tres suplents avui i la mateixa fórmula amb diferents noms per diumenge al Madrigal?

Interessant prepartit. Estarem atents a conèixer l'onze inicial. Ser entrenador del Barça és complicat. Moment Luis Enrique. I també moment vestidor. La seva salut mental és important...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)