Opinió

Àfrica busca nou rei

I és que, en el futbol africà, el pes de la història o la grandesa de cada país no té importància. Allò que realment marca la diferència és el moment actual. És l'aquí i l'ara

Aquest cap de setmana comença una de les competicions esportives més salvatges de tot el planeta. La copa d'Àfrica de Nacions de futbol. Una competició en la qual el penúltim campió (Nigèria) i l'antepenúltim (Zàmbia) no han estat capaços de classificar-se. I és que, en el futbol africà, el pes de la història o la grandesa de cada país no té importància. Allò que realment marca la diferència és el moment actual. És l'aquí i ara.

Per al torneig que arranca d'aquí a tan sols uns dies, s'ha hagut de preparar tot a correcuita. Al Gabon, país organitzador, hi ha revolta social pel resultat de les últimes eleccions nacionals. Ali Bongo, fill de l'antic president, Omar Bongo, es va endur les eleccions en un recompte molt igualat. Gran part de la població està en contra del resultat d'aquests comicis, al·legant que hi ha hagut frau electoral. Algunes veus autoritzades reclamaven la suspensió del torneig, però a l'Àfrica, amics meus, el futbol és sagrat. Tot s'atura quan la pilota comença a rodar.

Hi ha grans favorits per ser el nou rei futbolístic al continent negre que busquen agafar el relleu de la Costa d'Ivori: campiona el 2015. Els mateixos ivorians presenten un equip molt engrescador des d'Eric Bailly a la defensa fins a Wilfried Bony a la punta de l'atac. Són segurament els grans favorits del campionat. Els equips nord-africans presenten tots els seus representants després de molts any sense fer-ho. El Marroc, Tunísia, l'egipte del faraó Mohamed Salah i l'Algèria del flamant Riyad Mahrez volen tornar a posar el Magreb a la part més alta de l'escenari continental. El Camerun està travessant problemes de fidelitat. Molts dels seus jugadors han renunciat a la selecció i necessiten imperiosament els gols de Vincent Aboubakar per tornar a ser els lleons indomables que van començar governar a principis de segle. El Senegal sempre promet més del que finalment acaba oferint. Els lleons de teranga volen fer el pas endavant definitiu a través del talentós Sadio Mané. Els amfitrions també reclamen protagonisme. El Gabon, entrenat per José Antonio Camacho i comandat en atac per Aubameyang, vol fer oblidar els problemes socials, econòmics i polítics del país i donar una alegria al poble. Moltes seleccions intentaran accedir al tron continental per mitjà de les seves grans estrelles. Àfrica busca nou rei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)