Opinió

Els diners al camp

La nova cúpula creu més en construir un futur millor liquidant el deute que no pas enfortint la parcel·la esportiva

L'Espanyol, sanejat econòmicament, ha evidenciat en el mercat d'hivern que encara no es posiciona com a potència esportiva. El club només ha donat una baixa, la de Demichelis, però no ha reforçat cap posició, tot i evidenciar durant tota la primera volta estar descompensat en un parell de posicions. Juga de lateral dret un migcampista reconvertit, Víctor Sánchez, i en atac, a banda de Gerard i Piatti, la cosa no acaba de rutllar.

Calia reforçar el lateral dret i això no s'ha fet. En atac, no s'ha concretat cap operació. Mentre la majoria d'equips han mogut fitxa, l'Espanyol ha contemplat, immòbil, el mercat d'hivern. Potser confiat en els bons resultats del gener, amb les victòries contra el Granada i el Sevilla. Evidentment, els professionals no es deixen portar pel darrer resultat i segur que han analitzat les mancances de l'equip, però no han acabat de resoldre els defectes que sistemàticament ha mostrat durant la temporada. L'explicació interna apunta a una qüestió emocional. Quique creu que té un grup cohesionat i en creixement, i l'altra, econòmica, que el club ha invertit en rebaixar el deute, però no en la mateixa mesura que en potenciar la plantilla.

Dues situacions fan evident que la nova cúpula del club creu més en construir un futur millor liquidant el deute que no pas enfortint la parcel·la esportiva. El club va deixar clar que volia incorporar Sergio García, ara, per estimular l'atac de l'equip i, de retruc, engrescar una mica més l'afició. Però va ser incapaç d'aconseguir la sortida del jugador. I no va ser perquè ell no volgués venir. I la segona, que l'Espanyol podria quedar-se sense el central mexicà Diego Reyes, que pertany al Porto i que té una clàusula de 7 milions d'euros. Si l'Espanyol vol realment jugar competicions europees ha d'avançar-se al mercat i quedar-se en propietat el defensa. Si no, el mes de juny un equip amb més ambició se l'endurà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)