Opinió

Granollers-Barcelona, la mitja marató

Els centralistes de Catalunya no saben sumar si ells no són a dalt

Conec tot un grup de gent de Granollers i del Vallès Oriental que fa anys que participen en la mitja marató de Granollers. És un repte esportiu i un llaç ciutadà, social, comarcal, nacional i internacional. En les xarxes socials expliquen en diàleg permanent el temps que han fet ells, els seus amics, fills o fins i tot nets!

Passen mesos corrent i entrenant-se, fan cultura i país, integren gent vinguda de tot arreu del món i prestigien la ciutat. Per a la gran majoria dels aficionats i amateurs corredors és més important acabar bé la cursa que no el temps aconseguit. Esport en el sentit més pur de la paraula. Aquest darrer any estan una mica decebuts perquè no ha estat tan bona la relació d'atletes de prestigi mundial.La raó és el canvi de patrocinador, que ha provocat menys aportació econòmica i tot se n'ha ressentit.

L'Ajuntament de Barcelona, l'únic del món que diu que no vol turistes, recordem que l'excel·lentísima activista Ada Colau, com la va batejar el periodista Joaquim Roglan, deia que no al Mobile World Congress, es lliura amb entusiasme a la seva mitja marató. Perfecte, això és el que ha de fer. Sempre sumar més i més a crear riquesa i projecció. Si l'esport, la salut i la gent és més feliç, benvinguda sigui la marató de Barcelona.

Això demostra un fet, aquests regidors barcelonins, i els diaris de paper al seu servei, addictes metropolitans, no entenen el país, complex i cosmopolita, comarcal i extens, del mar, de la plana i de la muntanya. Una nació. Per això recelen del Circuit de Montmeló (al Vallès Oriental) de nivell mundial. Aquests centralistes de Catalunya i indefinits sobiranistes no saben sumar si ells no són el cap de brot de tot. Han d'aprendre de la Catalunya profunda, que mostra una vegada i una altra que sense rerepaís no hi ha futur, com coneix de fa segles que Barcelona és el cap i casal, la ciutat feta per tots que és un resum d'una nació orgullosa que amb llibertat i independència es vol projectar a tot el món. Per creure de debò, d'igual a igual, entre les persones i les nacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)