Opinió

Un pas al costat

Prescrit Luis Enrique, el Barça ha d'escrutar nous camins i Sampaoli pot ser una bona carta

Hi ha vegades que un pas al costat emmascara la valentia i el coratge d'un pas endavant. Podríem dir que en molts contextos, un pas al costat és un pas endavant. I el de Luis Enrique, més enllà del moment i del tempo de l'anunci, que tampoc ha de ser necessàriament contraproduent, sinó que pot tenir un impacte efervescent en els seus darrers mesos a la banqueta, és un moviment transparent i frontal, molt en la línia editorial d'un entrenador que deixarà el seient amb la consciència tranquil·la d'haver-se buidat i d'haver estat conseqüent amb uns traços futbolístics que, més o menys vàlids, han marcat un camí en els últims tres anys per a un equip “que venia de la merda”, en paraules de Gerard Piqué.

Sempre és important tenir un camí. Fer passes endavant i, arribat el moment, fer-ne una al costat. Aquesta última també forma part del trajecte i és tan o més difícil que les anteriors. Reclama sinceritat amb un mateix. Luis Enrique sap què necessita el Barça. I segurament que ell ja no és la persona ideal per dur-ho a terme. Les variacions tàctiques dels últims partits són simptomàtiques que l'equip havia entrat en el terreny del que és previsible, en un estancament tàctic i que cal perforar noves grutes futbolístiques. I per fer-ho és necessària una ment desperta.

Calen idees, algú capaç d'agitar l'ànima d'un equip que al llarg de la temporada s'ha anat endinsant en el terreny de la dificultat, en què tot costa, en què el rival té anotada la matrícula, en què s'atreveix a fer coses abans impensables com pressionar. És moment de formatar la ment, de tenir el cap fresc i de recuperar l'originalitat. Luis Enrique ha obert la porta per oxigenar un ambient un punt viciat futbolísticament i que reclama l'aparició d'algú capaç de sorprendre, de ser versàtil, de treure de la zona de confort als futbolistes, d'ensenyar-los nous camins. Ernesto Valverde és un entrenador majúscul, que algun dia mereix aquesta banqueta, però potser pel moment, per la necessitat de sacsejar, el cos del Barça necessita les particularitats de Jorge Sampaoli.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)