Opinió

Entrenadors

No sé si això significa que el pròxim entrenador, siga qui siga, en durarà dos. Però la tendència resulta francament preocupant

Si no estic equivocat, Pep Guardiola va durar quatre anys com a entrenador del Barça. I Luis Enrique n'ha durat tres. No sé si això significa que el pròxim entrenador, siga qui siga, en durarà dos. Però la tendència resulta francament preocupant.

Els entradors del Barça, pel que sembla, no els fan fora, se'n van. En el cas de Guardiola, vist des de fora, que jo d'esports només sé el que es xerra, semblava que hi havia altres raons a banda de les esportives, vinculades a les seues desavinences amb la junta. Es podia entendre que una persona vinculada a això que en diuen el cruyffisme, com ell, no se sentís còmode amb una junta contrària als seus principis i que fins i tot es va permetre el luxe d'insultar el seu ídol.

Siga com siga, és veritat que en la roda de premsa va dir que se n'anava esgotat. S'havia buidat, crec que va arribar a dir. Cosa que és, si fa no fa, el mateix que ha dit ara Luis Enrique. A Luis Enrique, però, no li conec desavinences amb la junta, així que he de pensar que no pot més.

I això és el que em resulta sorprenent i preocupant alhora. Què passa a can Barça, que la gent se'n va? Estàs en un dels millors equips del món, en una de les institucions més poderoses, allà on juga el millor jugador del món, i te'n vas, cansat?

Alguna cosa no deu rutllar bé, perquè, en aquestes condicions, tothom hauria d'aspirar a estar-s'hi dècades, no anys. Què pot haver-hi més gratificant que fer jugar una màquina de fer futbol com, quan vol, el Barça és? Si te'n vas ja saps que no tornaràs mai. I que perdràs per sempre més l'oportunitat. És veritat que Guardiola ha pogut gaudir del Bayern i ara del City, experiències gratificants per a ell, segur. Però això no treu importància a la pregunta.

Insistisc: per què la gent se'n va del Barça?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)