Opinió

Nou entrenador, victòria segura?

De fet, en la màxima competició del futbol espanyol, set dels últims vuit classificats han canviat d'entrenador durant aquesta temporada

“És més fàcil fer fora un entrenador que no pas fer una neteja de vint-i-cinc jugadors si la cosa no funciona.” És l'argument principal que s'utilitza quan una directiva, decideix destituir el seu entrenador a mitja temporada. I és que la corda sempre s'acaba trencant pel costat més dèbil. A la primera divisió del futbol espanyol, substituir el màxim responsable tècnic quan la cosa trontolla és una pràctica habitual. De fet, en la màxima competició del futbol espanyol, set dels últims vuit classificats han canviat d'entrenador durant el transcurs d'aquesta temporada. Tan sols el Leganés, equip debutant al màxim nivell, segueix mantenint el seu entrenador a la banqueta. La persona que va obrar el miracle de l'ascens té tot el suport de la junta directiva de l'equip pepinero. L'entitat madrilenya ha preferit reforçar bé l'equip en el mercat d'hivern i mantenir el projecte amb Garitano dirigint les operacions. Els tres equips que ara mateix estan en posició de descens han mogut fitxa en aquest sentit. L'Osasuna, amb un peu i mig ja a segona divisió, va començar la temporada amb el mític Enrique Martín, però la falta de resultats va fer que un tècnic idolatrat per la graderia d'El Sadar saltés de la cadira. Aleshores, va arribar Caparrós, sense cap tipus d'èxit fins que Vasiljevic és ara l'encarregat de certificar la defunció d'un equip que fa setmanes que ja no competeix al nivell que demana la categoria. L'Sporting de Gijón també va haver de sacrificar un ídol local com Abelardo per fugir del descens. De moment, l'arribada de Rubi ha donat certa esperança, però la cosa no ha millorat. També el Granada continua amb problemes tot i l'arribada de Lucas Alcaraz, un entrenador més pragmàtic que Jémez. Ni Víctor al Betis, ni Voro al València han fet el salt de qualitat que s'esperava. L'únic entrenador que ha donat un aire nou a l'equip és Pepe Mel al Deportivo. El conjunto corunyès ha encadenat quatre punts de sis en els dos últims partits per respirar més tranquil. De vegades, el nou entrenador fa de revulsiu, però generalment aquests canvis a la banqueta no poden frenar una tendència negativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)